Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preokret u drugom poluvremenu

Lille srušio Marseille na domaćem terenu: Tudor nekoliko sati prije utakmice kaznio dvije zvijezde

Lille je pobijedio 2:1 Marseille u 36. kolu Ligue 1.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Nogometaši Lillea svladali su u 36. kolu francuske Ligue 1 s 2:1 Marseille, sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor.

Olivier Giroud Milan zabio pet komada gostima iz Genove: Giroud upisao hat-trick divider

Tudor je na put u Lille krenuo bez dvije zvijezde koje su imale disciplinarnih problema, prenosi francuski RMC. Nuno Tavares i Dimitri Payet zamjerili su se Tudoru ponašanjem i pristupom na treningu. Splitski stručnjak odlučio ih je ostaviti u Marseilleu, a posebno iznenađuje ostavljanje Payeta koji se probudio u nekoliko posljednjih kola.

Premda je Marseille vodio na poluvremenu upisao je drugi poraz u posljednje tri ligaške utakmice. Prije pada kod Lillea izgubio je Marseille i na gostovanju kod Lensa, kluba s kojim se bori za drugu poziciju koja vodi prema Ligi prvaka.

Milan Borjan Milan Borjan dobio udarac u glavu: Preskočio ogradu pa krenuo u obračun divider

Nakon ovog poraza Marseille je u teškoj situaciji jer ima dva boda manje i utakmicu više od Lensa.

Marseille je poveo u 29. minuti golom Claussa, a nakon sjajne asistencije ukrajinskog veznjaka Malinovskog. No, domaćin se vratio odmah početkom drugog poluvremena, a za 1:1 je zabio David s bijele točke.

Željko Sopić Sopić: ''U ostanak su vjerovali moja žena, djeca, pas i zec'' divider

Marseille je opet poveo u 61. minuti. Strijelac je bio Alexis Sanchez, ali je pogodak poništen zbog minimalnog zaleđa. No, u 72. minuti je uslijedio novi nalet domaćina i pogodak Bambe za 2:1. Do kraja nije više bilo golova iako je novom pogotku bliže bio domaćin, koji je opasno prijetio iz kontranapad, nego Tudorova momčad izjednačenju.

Sve ostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju. Sastaju se Ajaccio - Rennes, Nica - Toulouse, Brest - Clermont, Reims - Angers, Troyes - Strasbourg, Lorient - Lens i Auxerre - PSG.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider