Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak ništa od čuda

Real ugasio Atleticov uragan i otišao u finale Lige prvaka s Juventusom!

Atletico je fantastično otvorio utakmicu, Real je bio na koljenima i činilo se da se sprema neviđeno čudo, ali Isco je utišao Vicente Calderon!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju polufinala na Vicente Calderonu izgubili od gradskog suparnika Atletica 2:1, ali su uspjeli obraniti pobjedu 3:0 iz prve utakmice.

Golove za Atletico zabili su Saul Niguez (12) i Antoine Griezmann iz jedanaesterca (16), dok je pogodak za goste zabio Isco (42).Realu je ovo bilo 28. polufinale Kupa/Lige prvaka, pri čemu sedmo u nizu, a 15. put se plasirao u finale. Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru. Za Atletico zbog ozljede nije nastupio Šime Vrsaljko.

Snovi Atletica o novom finalu i čudu nakon 3:0 itekako su živjeli nakon 16 minuta igre, kada je momčad Diega Simeonea vodila s 2:0, ali se ugasila u 42. minuti kada je Isco postigao gol, kojim je Real potvrdio prolaz.

VIDEO: Atletico Madrid - Real Madrid 2:1

Susret je započeo vrlo žustro, već u 5. minuti opasan udarac Kokea iz blizine brani Navas, a tri minute kasnije vratar Atletica Oblak čudesno vadi udarac glavom Casemira. Atletico je poveo u 12. minuti poslije udarca iz kuta Kokea. Visoko je skočio Saul Niguez i glavom neobranjivo pogodio mrežu.

Samo četiri minute kasnije Varane u kaznenom prostoru ruši Torresa, a jedanaesterac je prilično sretno realizirao Griezmann jer je Navas pročitao njegov udarac, ali ga nije uspio zaustavio. Utakmica se potom smirila, da bi u 42. minuti Real došao do željenoga gola zahvaljujući nevjerojatnom potezu Benzeme.

Francuz je uz samu aut-liniju igrališta fantastičnom fintom prevario čak trojicu igrača Atletica, a potom uputio povratnu loptu do Kroosa, čiji udarac brani Oblak, ali je na odbijenoj lopti prvi Isco, kojemu nije bilo teško ugurati iz blizine loptu u mrežu. Ovim pogotkom Real je izjednačio europski rekord koji je do ove utakmice držao Bayern - utakmica s Atleticom je 61. uzastopna u kojoj je Real zabio barem jedan gol.

Tko će osvojiti Ligu prvaka 3. lipnja u Cardiffu?

Ukupno glasova:

U 48. minuti i superzvijezda Reala Ronaldo je konačno nešto napravio na utakmici, iskosa je uputio snažan slobodan udarac kojeg je Oblak obranio. Ronaldo je i u 58. minuti bio blizu pogotka nakon prodora i ubacivanja Marcela, ali je njegov udarac otišao pokraj vratnice.

U 66. minuti najveća prilika za Atletico na utakmici, Carrasco je prošao Marcela i s deset metara gađao sami kut, ali je Navas efektno obranio, da bi na odbijenu loptu natrčao Gameiro i pucao glavom prema praznim vratima, a kostarikanski vratar je i to uspio obraniti.

U 69. minuti Modrić je zatresao mrežu iz voleja s 20 metara, ali mu je pogodak poništen zbog Ronaldova zaleđa, a u 74. minuti pokušao je u padu glavom Benzema, no poslao je loptu iznad grede. U 77. minuti Gameiro ne uspijeva iz blizine ugurati loptu u mrežu, pa Atletico nije nagrađen za hrabru igru i u drugom dijelu unatoč ogromnom zaostatku.

Kraljevski klub u finalu će igrati protiv Juventusa koji je s dvije pobjede izbacio Monaco. Finale je na rasporedu 3. lipnja u Cardiffu. Zanimljivo, madridski klubovi su četvrtu godinu uzastopce igrali međusobno u fazi na ispadanje Lige prvaka i svaki put je slavio Kraljevski klub. Real je prošle godine, kao i 2014., bio bolji u finalu, dok je 2015. slavio u četvrtfinalu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider