Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pratite na gol.hr

Juventus na pragu finala, Monacu nadu u prolaz daju Ajax i Inter

Nogometaši Monaca večeras će pokušati gotovo nemoguću misiju: Slaviti u Torinu protiv Juventusa i to s dva pogotka razlike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva kluba u povijesti Lige prvaka nadoknadila su u fazi na ispadanje domaći poraz i prošla dalje. Ajax i Inter. Može li Monaco postati treći klub kojem je to uspjelo nakon što je u prvom susretu polufinala Lige prvaka izgubio od Juventusa 0-2?

Odgovor na to pitanje doznat ćemo ovoga utorka kada je na rasporedu uzvratni susret u Torinu.

"Ispred nas je iznimno težak zadatak, međutim moramo ostati pozitivni. Igrat ćemo svoju igru," kazao je Monacov trener Leonardo Jardim.

Portugalski stručnjak smatra kako će ključ uspjeha biti zabiti prvi gol na utakmici.

"Ukoliko postignemo prvi pogodak na utakmici, tko zna..." dodao je Jardim.

Monacu nadu daju Ajax i Inter

Do sada su samo dva kluba nadoknadila domaći poraz u prvim susretima u fazi na ispadanje, Ajax i Inter. Ajax je 1996. kod kuće izgubio od Panathinaikosa 0-1, ali je u Ateni slavio 3-0 i izborio finale u kojem je izgubio od Juventusa. Inter je 2011. u prvom susretu osmine finala na San Siru izgubio od Bayerna 0-1, ali je u Munchenu pobijedio 3-2. Međutim, već u idućoj rundi Talijani su ispali od Schalkea.

Dodatan problem Monacu predstavlja činjenica da nikada nije pobijedio u Italiji. Na sedam gostovanja je doživio šest poraza i izvukao jedan remi.

U redovima talijanskog prvaka su svjesni prednosti koju imaju iz prve utakmice, ali Massimiliano Allegri poziva na oprez.

"Bilo bi pogubno kada bi se opustili. Monaco je velika momčad, prepuna talentiranih igrača. Moramo pobijediti i u uzvratu," poručio je strateg torinske 'Stare dame'.

Juventus je kroz svoju povijest jedanaest puta igrao protiv francuskih klubova u fazi na ispadanje i svaki put je prošao dalje.

Protiv Monaca je igrao dva puta, u polufinalu 1998. i četvrtfinalu 2015. i oba puta je slavio. U te četiri utakmice nije izgubio niti jednu, a primio je samo jedan gol. Zanimljivo, Juve je u obje sezone kada je izbacio Monaco igrao finale i izgubio ga. Prvo od Real Madrida, a 2015. od Barcelone.

Buffonu nitko nije zabio u 2017. godini!

Ove sezone Juventus je u Ligi prvaka u 11 utakmica primio samo dva gola i to oba u skupini. U pet susreta faze na ispadanja nije primio niti jedan gol. Mrežu Gianluigia Buffona zatresli su Corentin Tolisso u susretu protiv Lyona (1-1) i Nicolas Pareja u pobjedi protiv Seville (3-1).

"Oduvijek želim osvojiti Ligu prvaka. Bilo bi sjajno kada bi mi to uspjelo na zalasku karijere. Bio bi to najveći trenutak moje karijere uz naslov svjetskog prvaka 2006. u dresu Italije," kazao je 39-godišnji Buffon.

Legendarni talijanski vratar je u karijeri osvojio 20 trofeja. Bio je svjetski prvak, prvak Italije, osvojio je i Kup Uefa, no u LP je dva puta poražen u finalima. Od Milana (2003) i Barcelone (2015).

"Dobro pamtim te poraze. Protiv Milana sam imao 25 godina i znao sam da će biti još prilika. No poraz od Barcelone teško sam podnio. Barca je bila na konopcima. Trebali smo izjednačiti na 2-2, a dobili smo gol za 1-3," prisjetio se Buffon.

Juventus lovi deveto finale Kupa/Lige prvaka, a do sada je slavio dva puta (1985, 1996), dok se Monaca nada svom drugom plasmanu u finale nakon što je u prvom 2004. poražen.

Dvoboj između Juventusa i Monaca sudit će Nizozemac Bjorn Kuiper. Na Monacovim vratima branit će Danijel Subašić, dok bi za Juve od prve minute trebao zaigrati Mario Mandžukić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider