Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki trijumf Nizozemaca

Barcelona pobijedila hrvatski trio na klupi Šahtara, odlične vijesti za Dalića iz Rotterdama

Sve do kraja Barcelona je opasno živjela. Za 2:2 je mogao zabiti i Bondar u 90. minuti, ali je domaćin ipak sačuvao gol prednosti.

Darijo Srna, Mario Stanić i Marino Pušić (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone i dalje su savršeni u skupini H Lige prvaka, treću su pobjedu upisali u trećem kolu nakon 2:1 na domaćem terenu protiv Šahtara.

Od početka je Barcelona nametnula kvalitetan ritam, pritisnula suparnika i tražila brzi pogodak. No, uvodne nalete gosti iz Donjecka su odbili, kao i što su prve prave prilike Fermina Lopeza i Joaa Cancela ostale neiskorištene, ali onda je gostujuća obrana popucala.

U 28. minuti je Fermin Lopez ostao sam, ali je pogodio okvir vrata. Lopta se odbila do Ferrana Torresa koji je iz voleja zakucao u mrežu za 1:0 Barcelone. Od početka se igralo stalno na gostujućoj polovici, a nakon prvog brzo je uslijedio novi pogodak Katalonaca. Tada, u 36. minuti, odlično je s vrha šesnaesterca pucao Fermin i pogodio za 2:0.

Šahtar do kraja prijetio, Barca opasno živjela

U nastavku je Barcelona smirila svoje napade, a Šahtar je došao do zraka te smanjio u 62. minuti kada je strijelac bio Sudakov. Taj gol je potpuno oslobodio gostujuće igrače koje je po prvi puta vodio novi trener Marino Pušić, skupa s pomoćnikom Marijom Stanićem, a na klupi je bio i sportski direktor Darijo Srna. Nizao je Šahtar šanse, a najbolju za izjednačenje je imao Stepanenko u 82. minuti.

Sve do kraja Barcelona je opasno živjela. Za 2:2 je mogao zabiti i Bondar u 90. minuti, ali je domaćin ipak sačuvao gol prednosti.

Barcelona na vrhu ljestvice ima devet bodova, dok su na tri Porto i Šahtar, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Belgijski Antwerp je bez bodova.

Feyenoord sredio Lazio, vratio se Ivanušec

U skupini E Feyenoord je pred svojim navijačima u Rotterdamu svladao rimski Lazio 3:1. Time je nizozemski prvak na ljestvici preskočio Lazio i privremeno zasjeo na tron. Ima šest bodova, po četiri imaju Lazio i madridski Atletico koji ima utakmicu manje. Celtic je posljednji bez bodova.

Premda se prvo poluvrijeme u Rotterdamu nije odigralo u žestokom ritmu nešto bolji Feyenoord je sve naplatio s dva pogotka. Meksikanac Santiago Gimenez je pogodio suparničku mrežu u 31. minuti, kada se lijepo oslobodio suparničkog igrača, a u nadoknadi prvog dijela za 2:0 je precizan bio Ramiz Zerrouki.

Utakmica je zaključena u 74. minuti kada je Gimenez zabio svoj drugi pogodak za 3:0. U 83. minuti Lazio je došao do počasnog gola kojeg je s bijele točke dao Pedro.

Treba naglasiti kako se na terene vratio hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec koji je za Feyenoord zaigrao od 78. minute, što će zasigurno razveseliti izbornika Zlatka Dalića uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider