Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznat raspored

Ždrijeb završnog turnira Lige nacija: Europski klasik prvi put nakon 23 godine

Poznato je tko će i kada ukrstiti koplja na završnom turniru Lige nacija.

Liga nacija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Dublinu je održan ždrijeb završnog turnira premijernog izdanja Lige nacija, koji će se održati u Portugalu od 5. do 9. lipnja 2019. godine. 

U prvom polufinalu 5. lipnja susreću se domaćin Portugal i Švicarska, dok nas u drugom dan nakon čeka pravi europski klasik – Nizozemska protiv Engleske, koja se plasirala u polufinale osvajanjem skupine u kojoj je bila Hrvatska.

Utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu su istog dana – 9. lipnja.

Atraktivnije od dva polufinala svakako je ono između Engleske i Nizozemske. Ove dvije velike nogometne nacije nisu se susrele u natjecateljskoj utakmici od 1996. godine, kada je Engleska slavila s 4:1 na domaćem Europskom prvenstvu.

To je ujedno i jedina pobjeda Engleske u natjecateljskim utakmicama protiv Nizozemske, koja je dva puta ukrotila Tri lava, dok su preostale dvije službene utakmice završile remijem.

Dan uči ždrijeba završnog turnira Lige nacija, na istom je mjestu održan i ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Druga ''sezona'' Lige nacija na rasporedu je u rujnu 2020. nakon završetka Europskog prvenstva. Hrvatska je ispala iz elitnog razreda i igrat će u Ligi B, gdje će zasigurno biti jedan od favorita za povratak među elitu.

Raspored završnog turnira Lige nacija

5. lipnja: Portugal - Švicarska

6. lipnja: Nizozemska - Engleska

9. lipnja: Utakmica za treće mjesto i finale

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider