Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
La liga

Lewandowski u 97. zabio za pobjedu Barcelone

Barcelona se namučila protiv Celte.

Robert Lewandowski (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone teškom su mukom pobijedili u 25. kolu španjolske La Lige, golom u sudačkoj nadoknadi svladali su Celtu u Vigu s 2-1.

Junak Barcelonine pobjede bio je Poljak Robert Lewandowski koji je postigao oba pogotka, kao i pobjednički jedanaesterac u 97. minuti. Tada je vratar Celte Guaita obranio prvo šut Poljaku, ali je udarac s bijele točke ponovljen zbog vratarevog izlaženja ispred golmanske linije. U ponovljenom pokušaju Lewandowski je zabio za pobjedu.

Mislav Karoglan Karoglan o ozljedi Žapera: "Prognoze nisu dobre, žao mi je igrača koji moraju igrati u Kranjčevićevoj" divider

Prije toga je isti igrač u 45. minuti doveo goste u vodstvo, dok je odmah na startu nastavka izjednačio Iago Aspas. Barcelona se time vratila na treće mjesto ljestvice, dok je Celta i dalje vrlo blizu opasne zone ispadanja, na 17. poziciji.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir opet je bio junak svoje Osasune koja je na domaćem terenu pobijedila Cadiz 2-0. Oba pogotka na utakmici postignuta su u drugom poluvremena i oba je dao Budimir. U 63. minuti je precizno naciljao s glavom za 1-0 svoje momčadi, dok je u 91. minuti zabio nakon domaćeg kontranapada. Precizno ga je uposlio Jesus Areso, a Budimir je bio miran i precizan u završnici akcije.

Mihael Žaper Ukleta Kranjčevićeva! Žaper se ponovo ozlijedio na istom travnjaku, gotovo na istom busenu kao Kalinić divider

Budimir je time došao do 13. prvenstvenog gola ove sezone u La Ligi. Na ljestvici strijelaca je s Alavarom Moratom iz Atletica izjednačen na četvrtom mjestu.

Unatoč pobjedi Osasuna je ostala na 11. mjestu ljestvice.

U prvom subotnjem ogledu 25. kola nogometaši madridskog Atletica su na svom stadionu bili uvjerljivi protiv Las Palmasa, pobijedili su 5-0.

Premda je Atletico ovaj dvoboj odigrao bez ozlijeđenog prvog napadača Morate, a i Griezmann je bio na klupi tijekom cijelog ogleda, domaćin nije imao problema u igri prema naprijed. Gotovo sve su obavila dvojica igrača. Prva dva pogotka postigao je Marcos Llorente, u 15. i 20. minuti, dok je u drugom poluvremenu dvostruki strijelac bio Argentinac Correa, u 47. i 62. minuti. Sve je zaključeno golom Depayja za 5-0 u finišu dvoboja.

Marko Livaja Livaja probio blok Rudeša na startu drugog dijela, Dajaku u sudačkoj nadoknadi potvrdio pobjedu divider

Atletico se ovom pobjedom potvrdio kao sjajan domaćin ove sezone u La Ligi, u trinaest utakmica pred svojim navijačima ima 12 pobjeda i samo jedan remi.

U nedjelju će igrati Rayo Vallecano - Real Madrid, Granada - Almeria, Mallorca - Real Sociedad i Betis - Alaves, dok će ovo kolo zaključiti Athletic Bilbao - Girona ogledom u ponedjeljak.

Ante Budimir Senzacionalni Budimir ne posustaje: Zabio oba gola u novoj pobjedi Osasune! divider

La Liga, 25. kolo:

Celta - Barcelona 1-2 (Iago Aspas 47 / Lewandowski 45, 90+7-11m)

Osasuna - Cadiz 2-0 (Budimir 63, 90+1)

Atletico Madrid - Las Palmas 5-0 (Llorente 15, 20, Correa 47, 62, Depay 87)

Tablica LaLige:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider