Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zamjena za milika

Juventus i Napoli Juriću oteli ponajbolje igrače u svega nekoliko sati

U razmaku od svega nekoliko sati talijanska Genoa, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, prodala je dva važna igrača, napadača Leonarda Pavolettija (28) i veznjaka Tomasa Rincona (28) zaradivši na njihovoj prodaji 26 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Leonardo Pavoletti je za 18 milijuna eura preselio iz Genoe u Napoli, dok će Tomas Rincon karijeru nastaviti u Juventusu za osam milijuna eura odštete.

Potpisom ugovora Rincon je postao prvi Venezuelac u redovima torinske ''Stare dame''.

"Rincon je prošao liječnički pregled i već odradio prvi trening s novim suigračima," potvrdili su iz Juventusa čiji boje brani hrvatski napadač Mario Mandžukić.

Rincon je u Genoi proveo dvije godine, a igrao je i u HSV-u, Deportivo Tachiru i Zamoru. Za reprezentaciju Venezuele je upisao 81 nastup.

Jurić je ostao i bez napadača Pavolettija koji će karijeru nastaviti u redovima Napolija.

"U Genoi sam proveo dvije predivne godine. Nikada neću zaboraviti prvi pogodak koji sam postigao u dresu Rossoblua, niti navijače koji su uvijek bili uz mene. Hvala svima. Sada slijedi novi izazov i siguran sam kako ću opravdati povjerenje čelnika Napolija," kazao je Pavoletti koji je u 44 prvoligaška nastupa zabio 22 gola.

Ove sezone je zabio tri pogotka i bio je drugi strijelac momčadi iza Argentinca Giovannija Simeonea koji je zabio šest golova.

Pavoletti je u Genou stigao u siječnju 2015. iz Sassuola, a igrao je i za Varese, Virtus Lanciano, te nekoliko manjih klubova. U Napoli dolazi kao zamjena za ozlijeđenog Arkadiusza Milika. Talijanski mediji su nagađali kako će poljskog napadača zamijeniti naš Nikola Kalinić ili makedonski napadač Ilija Nestorovski, međutim Fiorentina i Palermo su za njih tražili previše.

Napoli se trenutačno nalazi na trećem mjestu Serie A sa 35 bodova, tri manje od Milana na drugom mjestu, dok je u vodstvu Juventus sa 42 boda. Genoa drži 12. poziciju sa 23 boda, 13 bodova više od zone ispadanja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider