Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprema se za Euro

Legendarni Talijan napušta klub Nenada Bjelice, poznato je gdje nastavlja karijeru

Prema pisanju Gazette dello Sport, Mourinho želi dovesti Leonarda Bonuccija prije prve utakmice nastavka Serie A.

Nenad Bjelica (Foto: Afp)

Roma želi u zimskom prijelaznom roku dovesti 36-godišnjeg talijanskog braniča Leonarda Bonuccija koji je trenutačno član berlinskog Uniona, objavila je u srijedu Gazzetta dello Sport.

Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika Romin direktor Tiago Pinto je u svakodnevnom kontaktu s iskusnim stoperom te ga želi dovesti u momčad prije prve utakmice u 2024., kad će Roma ugostiti Atalantu (7. siječnja).

James Rodriguez Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Brazilu: "U Katru se nisam smio tuširati gol sa suigračima" divider

Jose Mourinho vapi za dodatnim opcijama u obrani, jer već mjesecima nema na raspolaganju ozlijeđene Chrisa Smallinga i Marasha Kumbullu, a nakon što Bjelokošćanin Evan Ndicka napusti klub u siječnju kako bi se pridružio svojoj reprezentaciji na Afričkom kupu nacija, trener Rome će na poziciji stopera imati samo Gianlucu Mancinija i Diega Llorentea.

Prema pisanju milanskog sportskog dnevnika pregovori Rome i Bonuccija su zapeli na trajanju ponuđenog ugovora. Iskusni stoper želi zajamčeni ugovor na 18 mjeseci, a Roma mu nudi ugovor do kraja ove sezone s automatskim produženjem za sljedeću sezonu, ako se momčad plasira u Ligu prvaka.

Želi zaigrati na Euru 2024.

Bonuccijev cilj je izboriti se za mjesto u talijanskoj reprezentaciji koja će na Euru 2024. u Njemačkoj braniti naslov osvojen 2021. u Engleskoj.

Talijanski stoper se u zadnje vrijeme nije naigrao u dresu Uniona, koji ga je voljan pustiti šest mjeseci prije isteka ugovora. Od početka studenog, kad je odigrao cijelu utakmicu protiv Napolija u Ligi prvaka, Bonucci je u sljedećih sedam dvoboja, pet u Bundesligi i dva u Ligi prvaka, na terenu proveo svega 46 minuta.

Tigar na travnjaku Barcelone VIDEO Bizarne scene iz Barcelone, zašto su Katalonci pustili tigra na travnjak? divider

Novi trener Union Berlina Nenad Bjelica koristio ga je 23 minute u zadnjoj buindesligaškoj utakmici prije prvenstvene stanke, u kojoj je Union kao domaćin svladao Koln s 2:0.

Bonucci je najveći dio karijere (12 sezona) proveo u torinskom Juventusu, a u talijanskoj Serie A je igrao još i za Inter, Bari i Milan. Union Berlin je prvi klub izvan Italije za koji je zaigrao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider