Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponosno ga predstavili

Ne odustaje ni u 38. godini: Ikona Prve HNL potpisala za navijački Varteks

Pomoći će im da ostvare što bolji plasman ove sezone u Trećoj HNL Sjever.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Varteks, koji se natječe u Trećoj HNL Sjever, predstavio je svoje najnovije pojačanje. Priključio im se - Leon Benko.

Legendarni napadač, čija seniorska karijera traje već 18 godina, pomoći će Varteksu u nastojanjima da zauzmu što bolji plasman u nadolazećoj trećeligaškoj sezoni. Ovog proljeća Benko je igrao za Varaždin koji je ispao iz Prve HNL, a njemu je istekao ugovor.

No, bez obzira na to što će u studenom navršiti 38 godina, nije želio objesiti kopačke o klin već se pridužio klubu kojeg su 2011. godine osnovali navijači i koji evo već cijelo desetljeće egzistira po demokratskim principima, bez ikakve mrlje u svom poslovanju i potpuno transparentno. Kako poručuju iz Varteksa, uplatom godišnje članarine svatko može postati suvlasnik NK Varteksa, jer svaki član ima pravo glasa na Skupštini kluba, te mnoga druga prava.

Što se Benka tiče, on bi im trebao predstavljati veliko pojačanje. Malo jest izgubio na brzini jer godine čine svoje, ali znanje, snaga i silina u njegovom udarcu su još uvijek tu.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u onom starom, ugašenom Varteksu. Igrao je i za brojne klubove u inozemstvu (Nürnberg, Standard Liege, Kortrijk, Al-Faisaly, Dalian Aerbin, Sarajevo, Olimpija Ljubljana), a najdublji trag ipak je ostavio na našim prvoligaškim travnjacima gdje je u dresu Varteksa, Slaven Belupa, Rijeke i Varaždina postigao 74 pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider