Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bergwijn otišao u Ajax

Tottenham slaže opasnu momčad: Spursi doveli pojačanje iz Barcelone, napadaju City i Liverpool

lement Lenglet, koji je od 2018. nosio Barcelonin dres, sljedeću će sezonu provesti na posudbi u londonskom Tottenhamu...

Strijelac Lenglet i Rakitić slave gol (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuski 27-godišnji branič Clement Lenglet, koji je od 2018. nosio Barcelonin dres, sljedeću će sezonu provesti na posudbi u londonskom Tottenhamu, objavio je katalonski klub u petak navečer.

Lenglet je u Barcelonu stigao 2018. iz Seville uz odštetu od 35,9 milijuna eura. Francuski stoper ima ugovor s Barcelonom do kraja lipnja 2026., a iz katalonskog kluba su poručili da Tottenham nema pravo otkupa ugovora. U Lengletov ugovor je ugrađena otkupna klauzula od 300 milijuna eura.

gol expired Torcida stiže na Superkup u posebnim majicama: Uputili su poziv svim navijačima Hajduka divider

Francuz je po dolasku u Barcelonu odmah osvojio dvostruku krunu pod vodstvom trenera Ernesta Valverdea, ali je u prošloj sezoni u svega sedam utakmica La Lige bio u početnoj postavi.

U Tottenhamu će se pridružiti Ivanu Perišiću koji je također stigao u momčad Antonija Contea u ovom prijelaznom roku. Hotspurse su još pojačali Fraser Forster, Yves Bissouma i Richarlison.

Lenglet ima i 15 nastupa za francusku reprezentaciju u kojoj je debitirao 2019. Bio je u momčadi koja je igrala na odgođenom Euru 2021. i ispala u osmini finala od Švicarske na jedanaesterce.

Ajax doveo Bergwijna iz Tottenhama

U isto vrijeme Ajax Amsterdam doveo je iz Tottenhama nizozemskog krilnog igrača Stevena Bergwijna za 31,25 milijuna eura, priopćila su oba kluba u petak.

Bergwijn, koji je rođen u Amsterdamu, potpisao je petogodišnji ugovor za povratak u nizozemski klub jer je prethodno pohađao njihovu akademiju prije nego što se pridružio PSV Eindhovenu 2011. godine.

"On je igrač s mnogo kvaliteta", rekao je trener Ajaxa Alfred Schreuder. "Ima ogroman pogon i također je vrlo orijentiran na gol. Naravno, sretan sam što smo ga uspjeli potpisati, on dodaje novu kvalitetu našoj momčadi."

Cristiano Ronaldo Ronaldo i Man United postigli dogovor: Prva ponuda već na stolu, evo s kime bi mogao napasti Ligu prvaka divider

Bergwijn je prešao u Tottenham iz PSV-a 2020., ali prošle sezone nije uspio izboriti mjesto u početnoj postavi, odigravši punih 90 minuta u samo dva navrata u ligi.

Upisao je više od 80 nastupa za londonski klub u svim natjecanjima tijekom dvije i pol godine u Engleskoj, postigavši ​​osam golova, a za reprezentaciju Nizozemske je upisao 22 nastupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider