Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To mi je i dalje jako bolno"

Leko odradio suspenziju i vraća se na klupu Hajduka: "Možemo se praviti glupi i ludi, ali nije to slučajno"

Ivan Leko s klupe će voditi Hajduk u nedjelju protiv Gorice.

Ivan Leko (Foto: Božidar Vukičević/Cropix)

U osmom kolu HNL-a Hajduk ove nedjelje gostuje kod Gorice u utakmici u kojoj će trener Ivan Leko moći voditi momčad. Leko je bio kažnjen s pet utakmica suspenzije zbog isključenja i vrijeđanja suca Darija Bela na utakmici Superkupa.

Pet je dvoboja Leko bio daleko od klupe, a sad će njemu i Hajduku u ovom povratničkom susretu pravdu dijeliti - Bel.

Na konferenciji za medije su ga novinari pitali što misli je li slučajno to što je Bel delegiran Hajduku za iduću utakmicu.

"Ja ne mislim da je slučajno, ali to je samo mišljenje. Možemo se mi ovdje praviti glupi i ludi, ali u mojoj situaciji najbolje da se ja fokusiram na nogomet jer bih svašta mogao reći. Hvala Bogu da je završilo, nadam se da više nikad neću morati gledati utakmice s tribine."

"Mi još uvijek imamo izvanredan ulazak u sezonu"

Kakav je osjećaj nakon završetka kazne?

"Drago mi je uletjeti opet ovdje nakon dugo vremena, čini se kao sve novo. Meni je to i dalje sve jako bolno, imam i dalje svoje mišljenje o tome što se dogodilo. Kažu da vrijeme liječi sve, ali nešto i ne liječi."

Je li Hajduk izliječio poraz od Istre 1961 na Poljudu?

"Šokiralo nas je sve, jer smo stvarno imali i imamo još uvijek izvanredan ulazak u sezonu, puno pobjeda, dobri smo, ozbiljni smo. Jednu utakmicu koju smo doma zaslužili dobiti, mi smo ju izgubili. Nogomet je to, protivnik ti dvaput prijeđe centar i zabije gol. Momci su dobro odreagirali na treninzima, svi su jako motivirani za krenuti u, nadamo se svi, novu seriju počevši od nedjelje."

"Počašćeni smo zbog interesa za Vuškovića"

Od nekolicine igrača koja preskočila ovotjednu utakmicu šesnaestine finala Kupa u Slavonskom Brodu, samo je jedan siguran za nedjeljni nastup u Velikoj Gorici od prve minute. To je Filip Krovinović, dok su svi ostali ili upitni ili izvan stroja.

Komentirao je Leko i Luku Vuškovića i njegov skorašnji transfer u Tottenham.

"Svi smo u klubu jako sretni i počašćeni što jedan klinac od 16 godina ima interes od najvećih svjetskih klubova. To može biti samo još jedan dodatni motiv našoj Akademiji, da još više zapne u radu i nastavi proizvoditi takve igrače."

Je li Leko zadovoljan prijelaznim rokom?

"Gorica je uzela bod Dinamu, a s Osijekom bila 50-50"

"Moje mišljenje je da smo sigurno bolji nego što smo bili prije dva-tri mjeseca. Sad smo bolji, doveli smo dobre igrače koji su se integrirali, neki manje, ali sad je sve na nama, da stvorimo tu atmosferu da svi vole doći na trening i uživaju trenirati. Ljubav, respekt jedan prema drugome i veliku motivaciju da rastemo iz dana u dan.

Kako Leko vidi slavonski tandem pojačanja Uremović-Žaper?

"Teško je reći kad će biti pravi, ali ja sam jako zadovoljan obojicom. Karakterni momci, dobri igrači, bili su jako motivirani za doći kod nas. Na svakom treningu rastu, žele biti bitni i nadam se da će nam puno pomoći u sljedećim mjesecima."

"Bilo nam je lijepo u Slavoniji, ljudi su nas primili izvanredno. Htjeli smo se odužiti pobjedom i dobrim nogometom. Što se Gorice tiče, ona je nama bila dobar protivnik kroz prošlost, mi smo prošle sezone tamo odigrali 0:0, oni su ove sezone uzeli bod Dinamu na Maksimiru, a u Osijeku su poraženi u jednoj utakmici koja je bila 50-50", podsjetio je trener Hajduka.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider