Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAJVEĆI PROPUST KARIJERE

Legendarni menadžer: "Mogao sam dobiti Van Dijka za pet milijuna, ali rekli su mi da je spor"

Nedavno umirovljeni Neil Warnock u svojoj menadžerskoj karijeri najviše žali što nije doveo Virgila Van Dijka kad mu je ponuđen.

Virgil Van Dijk (Foto: Afp)

42 godine trajala je menadžerska karijera Neila Warnocka, čovjeka koji nije osvajao trofeje, ali će ostati upamćen kao jedan od najosebujnijih ljudi engleskog nogometa.

Warnock je u karijeri promijenio 16 poslova, tijekom kojih je dva puta vodio u dva navrata. To su Crystal Palace i Queens Park Rangers, a upravo kad je drugi put vodio Palace je dogodio trenutak u karijeri za kojim najviše žali.

Dobio je savjet da je Virgil prespor

Bilo je to početkom sezone 2014./15., kad se Warnock vratio na klupu londonskog premierligaša. Virgil van Dijk je tada iza sebe imao jednu vrlo dobru sezonu u dresu Celtica, kad je ponuđen Warnocku i Palaceu.

"Onaj koji mi je pobjegao je Virgil van Dijk. Ponuđen mi je kad sam bio u Crystal Palaceu, tražili su pet milijuna funti. Konzultirao sam se s glavnim skautom kluba koji mi je rekao da je prespor, nakon čega sam odustao", otkrio je Warnock u razgovoru za Mirror, dodavši:

"Šteta što smo to napravili. Koliko god mu nedostajalo brzine, on to deseterostruko nadoknadi svojim umijećem čitanja igre."

Van Dijk je tim putem ostao još jednu sezonu u Celticu, nakon čega je za 13 milijuna funti prešao u Southampton, gdje je ostao tri sezone prije nego je 2018. napravio veliki transfer u Liverpool.

30-godišnjeg Nizozemca mnogi danas smatraju najboljim stoperom svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider