Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošla i Lokomotiva

Namučili se i Hajduk i Rijeka: Poznati parovi četvrtfinala Kupa

Odigrani su i preostali dvoboji osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.

U četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa plasirali su se i Hajduk, Rijeka, Lokomotiva, Inter Zaprešić i Osijek. Oni su se pridružili Dinamu, Slaven Belupu i Splitu koji su još u utorak osigurali plasman među osam najboljih.

Hajduk je na stadionu pored rijeke Jadro eliminirao Solin pobjedom 2:1. Solinjani su poveli u prvom dijelu kada je strijelac bio Mario Jelavić, ali u nastavku su se igrači Hajduka trgnuli i prvo poravnali (Ante Erceg), a onda i preokrenuli rezultat (Marko Futacs iz jedanaesterca).

I Lokomotiva je okrenula zaostatak od jednog pogotka. Vinogradar je poveo u 33. minuti, ali je već dvije minute poslije izjednačio je Mirko Marić. Pobjedu Lokomotivi donio je Lovro Majer pogotkom u 69. minuti.

Tri penala svirana za Rudeš

Nevjerojatna utakmica odigrana je u zapadnom dijelu Zagreba gdje je Rudeš ugostio Rijeku (završilo je 3:5). Gosti su već do poluvremena imali tri gola prednosti (Mario Gavranović, Matej Mitrović, Franko Andrijašević) i činilo se da je utakmica riješena. Međutim, čak tri jedanaesterca je u drugom dijelu za domaćine svirao sudac Marko Matoc iz Zaprešića i sva tri je Matej Topić pretvorio u pogodak.

Utakmica je otišla u produžetke, a momčad koju vodi Igor Bišćan tamo nije imala dovoljno snage da izdrži do penala. U 104. je zabio Aleksandar Šofranac, a u 108. Alexander Gorgon i Rijeka je prošla dalje.

U posljednja dva susreta osmine finala Inter Zaprešić je eliminirao Cibaliju s 1:0 (strijelac Marko Kolar) dok je Osijek slavio u Šibeniku s 2:1. Dmitro Lopa je krajem prvog dijela donio Osječanima vodstvo koje je udvostručio Milovan Petrovikj sredinom nastavka, a domaćini su do kraja uspjeli tek postići počasni pogodak (Jonathan Brito da Silva).

Nakon što je kompletirana osmina finala, automatski su poznati i parovi četvrtfinala jer su takve propozicije HNS-a. Ždrijeba nema nego je klub s najlošijim Kup-koeficijentom domaćin onom s najboljim, sedmi je domaćin drugome, šesti trećem i peti četvrtom.

Četvrtfinale Kupa (30. studenog):

Inter Zaprešić - Dinamo
Split - Hajduk
Lokomotiva - Rijeka
Osijek - Slaven Belupo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider