Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRVI PUT U KARIJERI

VIDEO Zaboravljeni brončani iz Katra postigao dva gola u Bundesligi i vjerojatno Niki Kovaču spremio otkaz

Augsburg je savladao Wolfsburg na gostujućem terenu rezultatom 1:3, a druga dva pogotka gostiju postigao je Kristijan Jakić.

Marko Livaja, Josip Brekalo i Kristijan Jakić (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

U Wolfsburgu je odigran susret dvije bundesligaške momčadi u potpuno različitim raspoloženjima. Wolfsburg, koji igra daleko ispod očekivanja, ugostio je najugodnije iznenađenje sezone, Augsburg.

Nakon ovog susreta atmosfera će ostati ista, odnosno može samo u jednoj slučaju biti još lošija, a drugom još bolja, budući da su gosti slavili rezultatom 1:3.

Wolfsburg poveo, a onda ih strijelac bacio u probleme

Domaći su poveli pogotkom Wimmera u devetoj minuti susreta, ali isti igrač ih je bacio u probleme, kad je krajem prvog dijela isključen.

Augsburg je to savršeno iskoristio. Maier je izjednačio već u nadoknadi, dok je u drugom dijelu na scenu došao Kristijan Jakić.

26-godišnji osvajač katarske bronce igrao je cijeli susret, a u vodstvo je svoju momčad doveo u 61. minuti, kad se sjajno snašao u kaznenom prostoru.

Nikad dosad nije bio dvostruki strijelac

Po prvi put u karijeri Jakić je postigao dva susreta na jednoj utakmici kad je u 79. minuti krasno pogodio udarcem s dvadesetak metara.

Pogotke Jakića pogledajte OVDJE.

Augsburg, za koji je Jakić odigrao cijeli susret, a Dion Drena Beljo ušao u igru u 83. minuti, ovom je pobjedom skočio na sedmo mjesto. Lovro Majer je u igru za Wolfsburg ušao u 78. minuti.

Wolfsburg se nalazi na 13. mjestu, bez pobjede su još od 25. studenog, kad su na svom terenu savladali Leipzig. Mnogi vjeruju kako je ovim porazom svoj staž na klupi završio i Niko Kovač, no tu vijest ćemo pričekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider