Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ambiciozni planovi

Sudjelovao u osvajanju bronce u Katru pa otkrio veliki san: "Mnogi će se nasmijati na ovo, ali..."

Kristijan Jakić sudjelovao je u osvajanju brončane medalje na Svjetskom prvenstvu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom.

Lovro Majer i Kristijan Jakić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Hrvatski nogometaš Kristijan Jakić bio je jedan od 26 igrača koji je sudjelovao u osvajanju brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Katru. Nastupio je u dvoboju za treće mjesto protiv Maroka, a nakon zasluženog odmora vratio se u svoj klub, Eintracht iz Frankfurt.

Ove je sezone Jakić, uglavnom, popunjavao rupe u obrani. Igrao je na nekoliko pozicija i svaki put svoj posao odradio jako dobro:

"Nije lako kad si deset godina navikao igrati na šestici, još se moram naviknuti, ali uvijek sam spreman uskočiti tamo gdje me trebaju. Naravno, puno komuniciram s trenerom koji mi daje savjete. Uglavnom, moja glavna zadaća, bez obzira na poziciju, je obraniti gol i ne dopustiti da išta prođe", kazao je Jakić u razgovoru za njemački Kicker.

Ronaldo i Celine Locks Pravi Ronaldo ponovo se ženi: 13-godina mlađa bivša brazilska manekenka pohvalila se prstenom divider

Zbog svoje polivalentnosti nastupio je u 12 od 15 bundesligaških utakmica od prve minute, a to mu je donijelo i pozivnicu za Svjetsko prvenstvo. Zaigrao je tek u posljednjem susretu, dobio je skromnu minutažu, ali hrvatski nogometaš tvrdi da je to neprocjenjivo iskustvo.

Nakon zasluženog odmora Jakić se vratio u svoj klub i otkrio koji su ciljevi za ovu sezonu:

"Svakako želim završiti među pet najboljih momčadi njemačke Bundeslige", rekao je pa dodao:

"Iako će se mnogi nasmijati na ovo i malo je vjerojatno, želim osvojiti Ligu prvaka. Vidjeli ste na kojoj je razini momčadi i što smo ostvarili prošle sezone. Ako naši protivnici imaju loš dan, sve je moguće", zaključio je.

Nogometaši Eintrachta u osmini finala Lige prvaka igraju protiv Napolija.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider