Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju velike ambicije

Niko Kovač preuzima reprezentaciju najmlađe europske države? Mediji bruje - među glavnim je kandidatima

Niko Kovač trener je Wolfsburga s kojim se trenutno nalazi na 11. mjestu Bundeslige.

Niko Kovač (Foto: Afp)

U nedavnom završenim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo reprezentacija Kosova nije ostvarila željeni rezultat.

U skupini I, koja je bila bez ijednog europskog giganta, Kosovari su završili na tek petom mjestu. U posljednjem kolu izgubili su u Prištini od Bjelorusije koja ih je tim trijumfom pretekla na ljestvici, a taj poraz presudio je izborniku Primožu Glihi.

Očekivalo se puno više od samo dvije pobjede u 10 utakmica. Štoviše, nakon što je održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina, na Kosovu su se nadali da bi se mogli potući za drugo mjesto koje je izravno vodilo na Euro. Međutim, nije sve išlo po planu, pa je prvo s mjesta izbornika poslije četiri kola smijienjen legendarni Francuz Alain Giresse, a sad se isto sprema i nekadašnjem slovenskom reprezentativcu Glihi.

Dakle, traži se Glihin nasljednik, a jedan od glavnih favorita za to mjesto je - Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik i aktualni trener Wolfsburga cijenjen je među čelnicima kosovskog nogometa i ozbiljno razmatraju njegovo dovođenje, a u slučaju da dođe do dogovora, ne zna se kako bi Wolfsburg reagirao odnosno bi li mu dozvolio da paralelno vodi reprezentaciju i klub ili bi došlo do razlaza.

Kako javljaju mediji s Kosova, u igri su još tri kandidata. To su Blaž Slišković, Fatih Terim i Ilir Daja, trener kosovskog prvaka Ballkanija.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider