Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Kopić smirio Torcidu i spasio Kosa, Kek na kraju puta: Mladi vratar junak Hajduka

Slobodno se može reći da je Kopić barem nakratko spasio Upravu Hajduka koja je zajedno s momčadi bila pod žestokom „paljbom“ Torcide.

Karlo Letica u zagrljaju igrača Hajduka (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Željko Kopić nije mogao ni sanjati bolji početak na klupi Hajduka. Prvo je u Kupu pobijedio Osijek u Gradskom vrtu i praktički Bijelima spasio sezonu, a sada je u derbiju kola dobio i Rijeku na Rujevici. Kopić je srušio Rijekinu tradiciju nepobjedivosti u Jadranskom derbiju dugu pet i pol godina.

Ne treba posebno pojašnjavati koliko je taj negativni niz pekao Bijele i njihove navijače, jer Hajdukove utakmice s Rijekom ne idu u red „običnih“, to je derbi koji se čeka nestrpljenjem i dobro se pamti svaka pobjeda i poraz, a kamoli kada na pobjedu čekate tako dugo razdoblje.

Kopić spasio Kosa

Slobodno se može reći da je Kopić barem nakratko spasio Upravu Hajduka koja je zajedno s momčadi bila pod žestokom „paljbom“ Torcide. Predsjednik Kos i društvo iz užeg vodstva sada će moći malo odahnuti, pribrati se i započeti pripreme za zimski prijelazni rok.

Karlo Letica u zagrljaju igrača Hajduka (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) Karlo Letica u zagrljaju igrača Hajduka (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Svi znamo da se u Hrvatskoj, posebice u Splitu od euforije do očaja dođe u tili čas. Nakon dvije važne pobjede atmosfera na Poljudu dramatično je popravljena, ali jedan ili dva loša rezultata lako mogu vratiti situaciju u nemirne vode.

Kopić nije mogao promijeniti bogzna što u tako kratkom periodu što se tiče igre, ali očito je utjecao na Hajdukove igrače na psihološkom planu. Šok terapija donijela je rezultat, Kopić je položio uvodne testove, no vidjet ćemo što će biti na duže staze.

Letica junak Hajduka

Hajdukov junak u pobjedi protiv Rijeke svakako je mladi vratar Karlo Letica koji je nakon utakmice nije znao kuda bi od sreće.

"Ne znam ni kako se zovem, ni gdje se nalazim", mladenački iskreno izbacio je emocije iz sebe i prokomentirao obranu jedanesterca, koji će zacijelo izazvati dosta polemike.

"Pokušao sam ostati miran i hvala Bogu da sam obranio. On je zaslužan za to. Ne znam više što da kažem, ne znam ni gdje se nalazim", kazivao je Letica.

Bijelima je od početka sezone nedostajao raspoloženi vratar, Stipica je očigledno pao u formi, dosta je griješio, a kada vratar nije u formi, ni obrana, a ni i cijela momčad teško mogu izgledati dobro. Vratar daje momčadi sigurnost, to je bilo dobro vidljivo i u derbiju. Letica je dizao Bijele, a nesigurni Prskalo spuštao svoju momčad

Hajduk se pod vodstvom Kopića diže, dok Kekova Rijeka nastavlja slobodni pad koji je nakratko zaustavljen u Vinkovcima. Poraz od Hajduka izgleda prilično simbolično i kao da najavljuje Kekov oproštaj od Rijeke. Kek je „nadživio“ osam trenera koje je Hajduk izmijenjao prije nego što je doveo Kopića i konačno slavio protiv Rijeke. Svaki niz, pozitivni ili negativni, ima svoj kraj.

Kek na kraju puta

Rijekin niz protiv Hajduka zaustavio se na 20 utakmica bez poraza, a čini se i da se bliži kraj Kekove ere na Rujevici. U veljači sljedeće godine bit će pet godina otkada je sklopio pakt s Damirom Miškovićem i došao u Rijeku. Kako stvari stoje, lako je moguće da ne dočeka taj jubilej kao trener Rijeke. Kekova nervozna reakcija na press-konferenciji s koje je odjurio kao ofuren puno toga govori.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider