Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji igrač utakmice

Kovačić oduševio Engleza kojem su Vatreni gotovo uništili karijeru: "On je vođa Chelseaja"

Mateo Kovačić je najbolji igrač dvoboja Svjetskog klupskog prvenstva između Chelseaja i Al Hilala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić pružio je sjajnu predstavu u polufinalnom susretu Svjetskog klupskog prvenstva između Chelseaja i Al Hilala.

Bluesi su slavili minimalnim rezultatom, a pogodak vrijedan prolaska u finale postigao je Romelu Lukaku, koji je posljednjih mjeseci na tankom ledu zbog loših predstava, ali i izjava u kojima žali za dresom milanskog Intera.

Nakon polufinalnog dvoboja održana je konferencija na kojoj je pred novinare izašao pomoćnik Thomasa Tuchela, Zsolt Low, koji je bio pun lijepih riječi za hrvatskog nogometnog reprezentativca.

gol expired Real i PSG pripremili "otimačinu", Chelsea odgovorio astronomskom ponudom divider

"Kova ima ogromno iskustvo. Igrao je jako puno velikih utakmica u svojoj karijeri. Važan je na terenu i van terena. Dao je sve od sebe, on nikad ne prestaje trčati, boriti se i uvijek nastoji pronaći rješenje za svoje suigrače", rekao je Low pa dodao:

"Jako smo sretni što imamo Kovu u momčadi. On je vođa ove ekipe", prenosi engleski Football London.

McClaren izabrao Kovačića za igrača utakmice

Kovačić je "držao" sredinu terena u paru s francuskim veznjakom N'Golo Kanteom. Bio je miran i staložen, a i nekoliko je puta presjekao potencijalno opasna dodavanja momčadi iz Saudijske Arabije.

Inače, FIFA-ina tehnička grupa, koja se sastoji od nekoliko članova, među kojima je i bivši engleski izbornik Steve McClaren, koji je bio autor za Engleze povijesnog debakla na Wembleyju od Hrvatske, izabrala je Matea Kovačića za igrača utakmice.

Podsjetimo, McClaren je bio izbornik engleske reprezentaciju koju je Hrvatska pod vodstvom Slavena Bilića na Wembleyu senzacionalno pobijedila i ostavila bez plasmana na Euro u Austriji i Švicarskoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider