Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na rubu skandala

Klopp totalno šokiran pitanjem o zvijezdi Reala: "Zamislite da kažem 'da', pa to bi bilo potpuno ludo"

Liverpool i Real Madrid večeras igraju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Jürgen Klopp (Foto: Afp)

Uoči večerašnje prve utakmice osmine finala Lige između Liverpoola i Real Madrida na konferenciji za medije domaći trener Jürgen Klopp dobio je jedno nevjerojatno, pomalo skandalozno pitanje.

Tema je bio Vinicius Junior, odnosno sve ono što se nedavno događalo s njim na utakmicama u Španjolskoj. Realov Brazilac našao se na meti rasista koji su ga vrijeđali na različite načine, kako verbalno tako i bacanjem banana na travnjak.

U njegovu obranu stao je klub, tražeći zaštitu igrača i kaznu izgrednicima.

Vinicius će večeras biti jedan od glavnih Realovih aduta na Anfieldu, a na konferenciji za medije jedan od novinara postavio je Jürgenu Kloppu pitanje u vezi s nedavnim događanjima. Glasilo je otprilike ovako:

"Je li Vinicius navukao na sebe zlostavljanje zbog aspekta svoje igre koji je ponekad provokativan i stvara neku reakciju?"

Klopp je ostao šokiran, zbunjeno je pogledao novinara i odgovorio mu:

"Da Vinicius radi nešto na terenu što bi to moglo uzrokovati? Ne postoji ništa na svijetu što bi to moglo opravdati. Zamislite da kažem 'da', to bi bilo potpuno ludo."

Liverpoolov trener odbacio je bilo kakvo opravdanje za rasizam i poručio:

"On je sad na putu da postane legenda Real Madrida premda je vrlo mlad. Nadam se da ga ne uznemiruju idioti koji ga vrijeđaju", zaključio je Klopp.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider