Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pokušao namjestiti i drugi?

Katalonci poslali žalbe: Stoper Malage pustio Ronalda da zabije?

Stoper Malage Mikel Villanueva propustio je prethodnih pet utakmica, a onda se iznenada našao u sastavu protiv Reala i "briljirao".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči posljednjeg kola španjolske Primere bilo je jasno da će Real Madrid osvojiti prvi naslov nakon 2012. godine, ukoliko samo osvoji bod kod Malage. Kraljevi su slavili rezultatom 2:0, što nikoga nije ni najmanje začudilo, ponajviše zbog činjenice da je trener Michel Realovac, te zbog izjave predsjednika Malage koji je poručio da "Katalonski šljam neće vidjeti titulu". Mnogi su govorili da će to biti skandal ukoliko Malaga namjerno pusti utakmicu, a sljedbenici Barcelone vjeruju da se upravo to i dogodilo.

Mnogi su Španjolskom nogometnom savezu, Primeri i predsjedniku Javieru Tebasu poslali snimke sumnjive izvedbe Malaginog stopera Mikela Villanueve, koji je u dvije situacije jako čudno reagirao.

Prva sumnjiva situacija je kod primljenog pogotka u 2. minuti, kada je tijelom krenuo na pogrešnu stranu, te nije pokušao nogom presjeći dodavanje Isca za strijelca Ronalda. Kada je Malaga izgubila loptu na svojoj polovici (Javier Hernandez) Ronaldo je protrčao pored Villanuevine desne strane tijela dok se Isco spremao na dodavanje, a kada je bivši igrač Malage išao dodavati loptu, stoper domaće momčadi krenuo je tijelom ulijevo (gdje nije bilo nikoga), te nije pokušao ispružiti nogu da presjeće dodavanje.

Druga sumnjiva situacija dogodila se u 34. minuti prvog poluvremena kada je Benzema poslao prizemnu loptu s lijeve strane, a Villanueva je podigao nogu i dozvolio da ista dođe do Ronalda koji je stajao odmah iza njega. Mnogi vjeruju da je to namjerno napravio, jer sigurno nije mislio da nema nikoga iza njega s obzirom da se tijekom trka Benzeme nekoliko puta okrenuo kako bi vidio gdje se kreće portugalski napadač. Vratar Kameni uspio je obraniti taj pokušaj Portugalca i sačuvati minimalni zaostatak za Realom.

U drugom je poluvremenu stigao i drugi pogodak kojim je Real osvojio naslov prvaka.

Snimke koje su stigle na adresu španjolskog saveza i lige sigurno neće promijeniti pobjednika prvenstva, no definitivno je zanimljiva situacija i ponašanje braniča Malage koji se iznenada našao u sastavu, iako je propustio pethodnih pet utakmica (četiri puta nije ni kandidirao za susret), a nije bio ozlijeđen! Općenito je tijekom cijele sezone upisao svega 15 nastupa u Primeri (od 38 mogućih).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider