Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretno, Lovro!

Kakav transfer: Lovro Majer u Wolfsburgu, cifra se kreće oko 30 milijuna eura, Dinamo bez postotka

Lovro Majer novi je igrač Wolfsburga.

Lovro Majer (Foto: Afp)

Vijest je tijekom utorka stigla s više strana, a pečatirao ju je i najpoznatiji stručnjak za nogometne transfere, Fabrizio Romano svojom objavom. Lovro Majer novi je igrač Wolfsburga, transfer je dogovoren kao i liječnički pregled, a član Vatrenih je stigao u Njemačku.

Hrvatski reprezentativac u njemački klub kod našeg trenera Nike Kovača prelazi za 30 milijuna eura fiksno + pet milijuna eura mogućeg bonusa. Rennes će osim ove cifre zaraditi i 15 % od idućeg transfera.

Recimo i kako se izvor Sportskih novosti razlikuje u visini odštete. Prema njima se radi o ''samo'' 26 milijuna eura uz dva milijuna od mogućih bonusa. Onih 15 % od budućeg transfera također je u ugovoru i po izvoru SN-a koji je razriješio još jednu dilemu.

Posljednjih se dana špekuliralo kako bi Dinamo mogao dobiti između tri ili četiri milijuna eura zbog postotka od transfera na koji ima pravo. No takve klauzule nije bilo u ugovoru te u maksimirsku blagajnu neće sletjeti taj iznos već onaj dosta manji, od naknade za razvoj igrača.

Majer u Bundesligi

Dinamo je na Majeru prije dvije godine zaradio 12 milijuna eura. Majer je na trenutke igrao sjajno u Francuskoj, no nisu bile jasne odluke trenera Rennesa oko Hrvata pa je u zadnje vrijeme često bio na klupi.

Prošle se godine pisalo o interesu Atletico Madrida, PSG-a, Arsenala i ostalih velikih klubova, no ništa od toga nije očito bilo ozbiljno. Ipak, novac koji je njemački klub istresao za Majera itekako je ozbiljan iako neće igrati u nogometnoj eliti.

Bundesliga i Wolfsburg su sigurno dobili pojačanje i veselimo se gledati ga ove sezone kod trenera koji će mu vjerovati. Barem se to očekuje od Nike Kovača.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider