Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica u Torinu

Juve golčinom Cuadrada slavio u velikom derbiju s Interom, Perišić isključen!

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa, poznatom i kao ''Derby d'Italia'', Juventus je pobijedio Inter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Torinska ''Stara dama'' je do pobjede stigla golčinom Juana Cuadrada u posljednjim trenucima prvog dijela. Kolumbijac je sjajno opalio s 25 metara i pogodio rašlje suparničkog gola.

U prvom poluvremenu je moglo biti još golova. Juve je dva puta pogađao okvir gola, prvo Dybala u 13. minuti, a zatim i Pjanić u 43. minuti. I Inter je imao nekoliko prilika, a najbolju je imao Ivan Perišić koji je u 37. minuti nakon kornera pucao glavom, a Buffon sjajno obranio. Samo minutu kasnije izglednu priliku je imao i Mandžukić koji je nakon Cuadradove asistencije u padu pucao glavom pored gola.

Juventus je drugo poluvrijeme otvorio velikom prilikom, no Pjanićev udarac je Handanovič sjajno obranio. U 87. minuti sjajnu priliku imao je i Mandžukić, no slovenski vratar je još jednom odlično reagirao.

Inter je u drugom poluvremenu imao veći posjed lopte, no gosti iz Milana nisu stvorili niti jednu pravu priliku i Juve je posve zasluženo slavio 1-0. U posljednjim trenucima susreta Perišić je zbog prigovora sucu Nicoli Rizzoliju dobio crveni karton.

Mandžukić je odigrao cijeli susret u redovima talijanskog prvaka, dok Marko Pjaca nije dobio priliku. Marcelo Brozović je za Inter igrao do 58. minute kada je zamijenjen.

Palermo je produžio nadu o ostanak u prvoligaškom društvu pobijedivši u derbiju začelja Crotone 1-0. Pogodak odluke zabio je bivši napadač Intera iz Zaprešića Makedonac Ilja Nestorovski u 27. minuti. Bio je to njegov deveti pogodak ove sezone.

Josip Posavec je branio za Palermo.

U ranije odigranim susretima Genoa, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić izgubila je kod kuće od Sassuola 0-1, istim rezultatom je Milan na San Siru izgubio od Sampdorije, dok je Lazio na gostovanju uvjerljivo porazio Pescaru 6-2.

Genoa je u zadnjih sedam kola upisala pet poraza i dva neodlučena rezultata i polako klizi prema opasnoj zoni. Srećom, još uvijek ima dovoljno veliku zalihu bodova da ne mora strahovati od ispadanja.

Pogodak odluke zabio je Lorenzo Pellegrini u 26. minuti.

Nakon što je u subotu Napoli zabio sedam golova Bologni, tek nešto manje uvjerljiv bio je Lazio koji je na gostovanju kod ''fenjeraša'' Pescare slavio 6-2. Domaćin se držao u prvom poluvremenu koje je završilo 2-2, no u nastavku su gosti zabili četiri gola za uvjerljivo slavlje.

Junak utakmice bio je četverostruki strijelac Marco Parolo (10, 14, 49, 77), a golove su zabili i Keita Balde Diao (57), te Ciro Immobile (69). Za Pescaru su pogodili Ahmed Benali (29) i Gaston Brugman (41). Ivan Vargić nije nastupio za goste.

U ranijem terminu Milan je na San Siru izgubio od Sampdorije 0-1, a pobjednički pogodak zabio je Muriel iz jedanaesterca u 70. minuti. Rossoneri su na koncu 2016. bili na trećem mjestu Serie A, a u novoj godini su u pet susreta upisali samo jednu pobjedu i pali na osmo mjesto. Mario Pašalić je za domaćine igrao do 72. minute kada ga je zamijenio Ignazio Abate, dok Ante Budimir i Lorenco Šimić nisu igrali za goste.

Chievo i Udinese su odigrali bez golova, a Andrija Balić i Stipe Perica nisu nastupili za Udinese.

Na ljestvici vodi Juventus sa 54 boda, Napoli je drugi sa 48 bodova, a Roma je treća sa bodom manje. Slijede Lazio (43), Inter (42) i Atalanta (42).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider