Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tržišna ofenziva

Juve sprema bogatstvo za velika pojačanja: Našli Buffonovog nasljednika

Juventus priprema veliku tržišnu ofenzivu u ljetnom prijelaznom roku

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je ove sezone došao na korak do prve ''triplete'' u povijesti kluba. Međutim, nakon što su osvojili Scudetto i Kup u finalu Lige prvaka prejakim se pokazao Real Madrid.

Bilo je evidentno u Cardiffu da je Real jednostavno jača momčad. Stara dama je već godinama dominantna u Italiji; njihov je glavni cilj napokon prekinuti prvenstvo finala (rekordnih sedam izgubljenih finala Lige/Kupa prvaka) i popeti se na krov Europe prvi put nakon 1996. godine.

Torinski velikan priprema veliku tržišnu ofenzivu kako bi i sljedeće sezone konkurirao za najviša dostignuća. Prema pisanju talijanskih medija glavne mete su Nemanja Matić, Angel Di Maria i njegov suigrač Marquinhos, ali samo u slučaju odlaska Leonarda Bonuccija.

Najveće pojačanje ipak bi mogao biti Andres Iniesta. Talijanski mediji pišu da Juventus krenuo u akciju, a i sam je Iniesta dao naslutiti da bi mogao napustiti Barcu i krenuti stopama Danija Alvesa.

Jedan od ciljeva je i dovođenje Buffonove zamjene. Legendarni vratar ima još godinu dana ugovora koji će vjerojatno biti posljednji u njegovoj karijeri, a u Juventusu već rade na pronalasku njegovog nasljednika. Prvo ime koje je isplivalo pomalo je iznenađujuće.

Neočekivana zamjena za Buffona

Prema pisanju talijanskih medija na pomolu je transfer Wojciecha Szczesnyja, vratara Arsenala na posudbi u Romi. 27-godišnji Poljak bio je standardan na vratima Rome – branio je svih 38 prvenstvenih utakmica i primio 38 golova, a manje od njega primio je samo Buffon (27).

Szczesny je stigao u Romu još 2015., a Arsenal je navodno pristao prodati vratara koji je pao u drugi plan iza Petra Čecha i Davida Ospine. Međutim, Szczesny će razgovarati s čelnicima londonskog kluba o svojoj budućnosti na Emiratesu prije realizacije transfera koji bi trebao vrijediti oko 15 milijuna eura. Još nije poznato radi li se o dugoročnom rješenju ili privremenoj zamjeni.

Za poljskog vratara zainteresiran je i Milan. Njihov 18-godišnji vratar Gianluigi Donnarumma još nije potpisao novi ugovor, a mučnim pregovorima se još ne nazire kraj. Milan je navodno postavio ultimatum mladom vrataru po kojemu će završiti na tribinama ako ne potpiše, a situaciju oko vratarskog wunderkinda pozorno prate mnogi velikani, pa i Juventus.

Milan bi u svojim redovima volio vidjeti Szczesnyja ako Donnarumma napusti klub, a jedna od njegovih potencijalnih destinacija je i Juventus.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider