Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tek mu je 29.!

Svi pričaju o njemu, a on za Novu TV poručuje: ''Volim gledati Hrvatsku''

Ekipa Dnevnika Nove TV razgovarala je s trenerom koji je oduševio nogometne zaljubljenike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrej Kramarić i njegov Hoffenheim odigrali su 1:1 na gostovanju kod Bayerna i tako ostali na visokom trećem mjestu. To je novi mini pothvat velike trenerske senzacije Juliana Nagelsmanna, trenera koji sa samo 29 godina vodi momčad, kao najmlađi u povijesti Bundeslige.

Koliko cijeni hrvatske nogometaše i reprezentaciju otkrio je našoj ekipi uoči velike utakmice s minhenskim divom. Nikada ovoliko televizijskih ekipa nije dolazilo u Hoffenheim. A sve zbog odličnih rezultata momčadi pod vodstvom Nagelsmanna, trenerske senzacije koja oduševljava cijeli nogometni svijet.

Najmlađi trener u povijesti velike Bundeslige našoj ekipi je priznao kako mu se i dalje sve to čini kao nerealan san. Pogotovo kada igra protiv velikog Bayerna kojeg vodi jedan od najboljih trenera svijeta Carlo Ancelotti.

Za mladog je trenera nešto posebno kad smije biti trener u Bundesligi, bez obzira na to igra li se protiv Bayerna, Darmstadta, Dortmunda ili nekog drugog kluba. Svaka je utakmica posebna i ne uzima se zdravo za gotovo."

"Nije da se svaku večer prekrižim prije spavanja, ali svjestan sam toga da to nije nešto što se razumije samo po sebi. Uživam u ovim trenucima i nadam se da će potrajati'', rekao je Julian Nagelsmann.

Voli gledati hrvatsku reprezentaciju

O njegovoj nesvakidašnjoj priči izvještavaju sportski mediji iz cijelog svijeta, a za Novu TV otvoreno je priznao kako voli gledati utakmice hrvatske reprezentacije.

"Hrvatska reprezentacija pružila je izvanredne utakmice i ima mnogo odličnih nogometaša. Veliku važnost polažu na napad, ne samo na obranu te pokušavaju naći dobra rješenja s loptom. To je reprezentacija čije utakmice volim gledati upravo zbog toga što se ne uzdaju isključivo u obranu, nego pokušavaju što je moguće više postići s loptom."

Iako je press konferencija bila uoči velikog okršaja s Bayernom, uspjeli smo ga pitati kojeg bi hrvatskog igrača volio imati u svojoj momčadi.

"Ima ih nekoliko koji nisu loši. Ivan Rakitić, primjerice. Ili Darijo Srna, također nije loš. Uzeo bih i Mandžukića. Imate kojeg možda sa sobom ovdje? Postoji nekoliko igrača koji bi nam odgovarali."

Hvali Kramarića

Dok ne uspije dovesti neku od spomenutih zvijezda, vodit će i dalje Andreja Kramarića, o kojem ima zaista visoko mišljenje. Podrobno je objasnio zašto.

"Andrej je veoma važan za našu momčad jer, kao što sam spomenuo nakon prošle utakmice, svojim driblinzima i odvlačenjem protivničkih igrača, koji ga veoma teško mogu uhvatiti, uvijek zrači opasnošću'', kaže hit trener i nastavlja:

"Ovdje je lijepo napredovao, a najljepše je, što znamo i ja i on, da nije na kraju svog puta, nego će postati bolji i još više značiti momčadi. Veselim se što nakon ne tako ugodnog razdoblja u kojem je malo igrao u Leicesteru, sad ima važnu ulogu koja će biti još važnija, u to sam prilično siguran."

Danas su obojica uzeli bod u Munchenu kod Bayerna, zadržali niz od 11 kola bez poraza i ostali na trećoj poziciji. A lani su se, do dolaska ovog čudesnog mladog trenera borili za opstanak u ligi. Sjajan početak jedne trenerske karijere…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider