Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbogatiji od bogatih

Treći najveći zimski transfer u povijesti: Procurila fotografija nove zvijezde PSG-a!

Julian Draxler od sljedeće će godine nositi dres Paris Saint-Germaina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački mediji javljaju kako je su petak navečer završen veliki transfer Juliana Draxlera iz Wolfsburga u PSG, što je na kraju potvrdio i njemački klub. Fotografiju Bilda na kojoj Draxler u rukama drži dres s brojem 23 sa svojim imenom u društvu sportskog direktora Parižana Patricka Kluiverta putem Twittera prenose brojni europski mediji.

Wolfsburg će dobiti 40 milijuna eura odmah, a još osam ukoliko se ispune zasad nepoznati uvjeti bonusa. Također, Draxlerov bivši klub Schalke trebao bi od Wolfsburga po ranijem dogovoru dobiti šest milijuna eura.

Prijelazni rok još nije počeo, pa će ugovor početi vrijediti od 1. siječnja godine koja je na vratima. Zasad je ovaj transfer (ako računamo i bonuse) treći najveći u povijesti zimskih prijelaznih rokova. Rekord drži nedavni prelazak Brazilca Oscara koji je u kineski Shanghai SIPG prešao za čak 70,5 milijuna eura. Iza njega je Fernando Torres koji je za 58 milijuna prešao iz Liverpoola u Chelsea prije šest godina.

Transfer Draxlera u Pariz najavljivao se već neko vrijeme. Nakon što je dugo bio prilično glasna patnja Juventusa, a ovog ljeta ga je htio i Arsene Wenger dovesti u Arsenal, bogati su šeici ipak pobijedili u toj bitci.

Novac koji je plaćen za jednog od najboljih njemačkih nogometaša u današnje vrijeme niti ne izgleda nešto spektakularno, a njemački mediji pišu kako će zato Draxler kroz četiri i pol godine trajanja ugovora imati duplo veću plaću nego u Wolfsburgu gdje je zarađivao 4,5 milijuna eura godišnje. S devet milijuna eura plaće postat će najplaćeniji nogometaš bogatog pariškog kluba.

Što se tiče Vukova, navijače se boje kako je to početak raspada momčadi jer priča se o skorim odlascima Luiza Gustava, Vieirinhe, Ricarda Rodrigueza i Carlosa Ascuesa. No bit će novca za pojačanja, vidjet ćemo hoće li koga dovesti već ove zime.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider