Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U DRESU VELIKANA

Cityjev napadač na posudbi utrpao šest komada u utakmici južnoameričke Lige prvaka

River Plate ispratio je peruanske goste s čak osam komada u mreži.

Julian Alvarez (Foto: Afp)

Osim što će ovog ljeta na Etihad sletjeti najveće moguće napadačko pojačanje, Erling Braut Haaland, njemu će se pridružiti i nogometaš čije je usluge Manchester City osigurao posljednjeg dana siječnja.

Riječ je o 22-godišnjem argentinskom napadaču River Platea, Julianu Alvarezu. Njega su građani odmah nakon akvizicije ostavili do kraja sezone u matičnom klubu, a ono što on tamo prikazuje potvrđuje kako su napravili dobar potez.

Šest komada u jednoj utakmici

Posebno se Alvarez iskazao ovog utorka, kad je u dresu Rivera nastupio u susretu Cope Libertadores protiv peruanskog prvaka Alianze Lime. Argentiski velik slavio je rezultatom 8:1, a Alvarez je postigao šest pogodaka. Time je izjednačio rekord Bolivijca Juana Sancheza koji je isto napravio 1985. godine protiv Deportiva Italia.

Sve Alvarezove pogotke možete vidjeti OVDJE.

Argentinac bi u svom matičnom klubu trebao ostati do 7. srpnja, kad bi trebao doći u Manchester, gdje će Pep Guardiola odlučiti što s njim. City ga je platio 17 milijuna eura i nema sumnje kako će dobiti priliku iskazati se i već ove sezone izboriti mjesto u prvoj momčadi.

Ipak, to neće biti lako. Čak i uz vjerojatni odlazak Gabriela Jesusa, gužva u Cityjevom napadu poprilično je velika. Srećom po njega, Alvarez ovakvim nastupima potvrđuje da ima kvalitetu za izboriti se i doći do minutaže koja će ga zadovoljiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider