Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LUDNICA U KVALIFIKACIJAMA

VIDEO Jovetić pogotkom u 97. minuti bacio Crnogorce u trans, Kazahstan pobjedom nastavio san o plasmanu na Euro

Nekoliko bitnih susreta odigrano je u kvalifikacijama na Europsko nogometno prvenstvo.

Stevan Jovetić (Foto: Afp)

Prvi dio današnjeg programa kvalifikacija za Euro 2024. donio je puno uzbuđenja te rezultate koji su najavili pravu ludnicu u dvije skupine.

Kapetan Jovetić za san o Euru

Za početak ćemo spomenuti susret skupine G, koji su u Podgorici odigrale Crna Gora i već od ranije otpisana Bugarska, a u kojoj su domaćini pobjedom zadržali nadu o svom prvom plasmanu na veliko natjecanje.

Crnogorci su u najdramatičnijim mogućim okolnostima slavili rezultatom 2:1. Poveli su u sudačkom vremenu prvog dijela, kad je pogodio Stefan Savić, no Bugari su do izjednačenja došli u 79. minuti preko Borukova, nakon što su ranije promašili kazneni udarac.

Ipak, pobjedu je Crnogorcima u sedmoj minuti sudačke nadoknade donijela legenda i kapetan, Stevan Jovetić. On je prekrasno pogodio nakon ubačaja Čamaja s lijeve strane te je tako ostavio svoju reprezentaciju u igri za jedno od prva dva mjesta.

Jovetićev pogodak koji je bacio Crnu Goru u trans pogledajte OVDJE. Njegova reprezentacija time je zauzela drugo mjesto, ispred Srbije koja večeras igra protiv Litve, nakon čega će ih možda preskočiti.

Standings provided by Sofascore

U najzanimljivijoj skupini četiri momčadi bok uz bok

Još veća drama najavljuje se u skupini H, gdje se četiri od pet momčadi ravnopravno bori za plasman na Euro.

Na Astana Areni u Nur Sultanu nastavio se kazahstanski san, pobjedom protiv Sjeverne Irske rezultatom 1:0. Za to je zaslužan pogodak Maksima Samodorova iz 27. minute.

Vrh skupine preuzela je Danska, velikom pobjedom u gostima protiv Finske. Vrlo tvrdu utakmicu odlučio je pogodak Pierrea-Emilea Højbjerga iz 86. minute. Njega možete vidjeti OVDJE.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider