Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nedostižan na vrhu

Imamo novog kralja strijelaca: Drmić kažnjen s dvije utakmice, više nema šanse prestići Livaju

Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za 34. kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Rijeke Josip Drmić kažnjen je s 5.000 kuna i dvije utakmice zabrane igranja zbog udaranja Stefana Simića na nedjeljnom Jadranskom derbiju između Rijeke i Hajduka.

Ova odluka disciplinskog suca Alana Klakočera znači da će Drmić propustiti posljednje dvije prvenstvene utakmice u ovoj sezoni, ali i da je gotova utrka za naslov najboljeg strijelca Prve HNL.

Sad je jasno da će tu laskavu titulu ponijeti Marko Livaja koji je postigao 25 golova. Drugoplasirani Drmić je zabio 21, a daleko iza njih dvojice treće mjesto s 13 pogodaka dijele Dion Drena Beljo, Mislav Oršić i Marko Dabro (koji je prije mjesec i pol otišao iz Lokomotive u Kinu).

Još jedan Rijekin ofenzivac, Robert Murić, bio je 11 puta strijelac ove sezone u HNL-u, a jedina preostala dvojica dvoznamenkastih su još jedan Rijekin igrač Haris Vučkić te Marin Jakoliš koji je svih 10 zgoditaka za Šibenik postigao jesenas, prije nego li je na polusezoni prodan u francuski Angers.

Što se Drmića tiče, on će iduća dva vikenda biti slobodan, ali moći će igrati u finalu Kupa između Rijeke i Hajduka na Poljudu 26. svibnja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider