Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najezda Saudijaca

Legenda Reala udara Europu: "Ljute se na Arabiju, a ispraznili su kontinente od talenata"

Jorge Valdano ističe da je Europa ispraznila kontinente od velikih talenata, a sada se ljuti na Saudijsku Arabiju koja joj otima zvijezde…

Jorge Valdano (Foto: Afp)

Svjetski prvak s Argentinom i legenda Real Madrida Jorge Valdano prokomentirao je najezdu Saudijske Arabije u europskom i svjetskom nogometu. Saudijski klubovi troše kao nekoć sovjetski automobili i kupuju gotovo sve redom.

Za razliku od mnogih koji kritiziraju saudijski financijski val, Valdano je odapeo strelicu prema Europi.

Lionel Messi slavi naslov svjetskog prvaka Van Gaal podigao veliku prašinu izjavama o Argentini i Messiju: "Sve je bilo smišljeno da osvoje SP" divider

"Europa bi se morala prisjetiti da je ona bila Saudijska Arabija desetljećima. Ona je ta koja je ispraznila cijele kontinente od talenata. Mora znati da se pojavio konkurent koji ima dva legitimna prava: prvo, novac za kupnju, i drugo, ljubav prema nogomet", rekao je slavni Argentinac u intervjuu za La Nacion.

Valdano je istaknuo da se Saudijska Arabija i Katar ne mogu trpati u istu vreću.

"Arabija nije Katar, to je zemlja koja voli nogomet, iako nema tradiciju kao Europa ili Južna Amerika", rekao je Valdano, koji je tijekom desetljeća obavljao gotovo sve najvažnije funkcije u Real Madridu; bio je njegov napadač, trener i sportski direktor.

Woody Allen pozira sa Soon-Yi Previn i kćerima Bechet Allen i Manzie Allen Slavni američki redatelj i glumac prokomentirao skandal s poljupcem na SP-u i izazvao kontroverzu divider

Osim toga, osvrnuo se i na činjenicu da ima nogometaša pred kojima je cijela karijera koji su novac iz Arabije stavili prije nego što su razvili uspješnu sportsku karijeru.

"To je novi udarac komodifikaciji nogometa jer je lako razumjeti da Cristiano i Benzema kažu: 'Otvorit ću torbu i napuniti je.' Ali otišao je i Gabri Veiga, veliki talent koji se tek izlegao. To je praktički odricanje od slave za novac. Kroos je rekao da je to šteta, a iz nogometaševe vokacije taj izraz je dobro korišten, ali da biste shvatili, morate biti na mjestu dječaka kada se dogodi nešto ovakvih razmjera. Ne želim komentirati bez da sam prošao to iskustvo", kazao je Valdano.

Valdano je bio kritičan prema predsjedniku Španjolskog nogometnog saveza Luisu Rubialesu, koji se našao u središtu skandala nakon što je poljubio španjolsku nogometašicu Jenni Hermoso u usta na javnoj sceni i izazvao lavinu negativnih reakcija diljem Španjolske i svijeta.

"Nevjerojatno je kako takav lider može živjeti izvan stvarnosti i tako velikom nespretnošću umanjiti povijesnih uspjeh španjolske reprezentacija. To je način reduciranja samog sebe, to je poljubac Jude koji si ga daje sam sebi", zaključio je Valdano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider