Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"kapetan, vođa, legenda"

Kapetan kakvog više nikad neće imati: Terry se oprostio od Chelseaja!

Nakon više od 22 godine provedene u klupu od Chelseaja se oprostio legendarni kapetan John Terry.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 717 nastupa u plavom dresu, od Chelseaja se oprostio legendarni engleski nogometaš John Terry. Londonski plavci slavili su u posljednjem kolu Premierlige s visokih 5:1 protiv Sunderlanda i s 30. pobjedom u sezoni potvrdili naslov prvaka. Terry je zaigrao od prve minute, a travnjak je napustio u 26., sukladno broju koji nosi cijelu svoju karijeru na dresu. Prilikom izlaska s travnjaka igrači Chelseaja formirali su "Guard of Honour" (špalir) za svog suigrača i klupsku legendu.

Zlobni engleski mediji odmah su iskopali da je je ideja o špaliru bila "Terryjeva bizarna ideja", te su ga ismijali zbog toga. Njegov su mozak nazvali djetinjastim, a oproštajni govor nakon utakmice prozvali bizarnim!

Terry (36) je tijekom cijelog oproštajnog govora bio na rubu suza. Zahvalio se suigračima, vlasniku Romanu Abramoviču, supruzi i djeci, navijačima koje je prozvao "najboljima na svijetu", te na kraju i menadžeru Antoniju Conteu čije je ime zapjevao zajedno s navijačima.

Engleski stoper stigao je u Chelsea 1995. godine kao 14-godišnjak iz omladinske škole West Hama. U prvoj momčadi Chelseaja debitirao je u listopadu 1998. godine kao 17-godišnjak, a prvi je trofej osvojio 2000. godine (FA cup). Terry je s Chelseajem osvojio pet naslova prvaka Engleske, isto toliko FA Cupova, tri Liga kupa te po jednu Ligu prvaka i Europsku ligu.

Hoće li nastaviti igračku karijeru i gdje Terry još nije odlučio, no ponuda mu definitivno ne manjka. Jedan od kandidata za njegovo dovođenje je i West Ham Slavena Bilića, koji je objavio kako za iduću sezonu slaže momčad s kojom želi napasti Top 5 Premierlige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider