Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"spasio se"

Prvi veliki bijeg iz Saudijske Arabije: Henderson se vratio u Europu

Jordan Henderson pobjegao je iz Al-Ettifaqa i odrekao se 40 milijuna eura godišnje te potpisao za Ajax.

Jordan Henderson (Foto: Afp)

Kako su ljetos brojne velike zvijezde otišle u Saudijsku Arabiju, sad se mnoge spremaju pobjeći iz nje, a prvo veliko ime koje se vratilo jest Jordan Henderson, koji je potpisao za Ajax.

Henderson je od ljeta bio u Al-Ettifaqu kod svog bivšeg suigrača Stevena Gerrarda, međutim izdržao je svega nekoliko mjeseci, zahvalio se na pustim milijunima i vratio se u Europu.

Fabrizio Romano piše kako u četvrtak putuje iz Engleske u Nizozemsku, gdje ima dogovoren liječnički i potpisivanje ugovora. Trebao bi potpisati do lipnja 2026. godine.

Henderson se tako uspio "spasiti“ Saudijske Arabije. On se svim silama želio vratiti u Europu i nije ni trepnuo kad se trebao odreći silnih milijuna. Godišnje je zarađivao 40 milijuna eura u Saudijskoj Arabiji, ali ne može uživati u svim poreznim blagodatima i olakšicama jer mora u zemlji biti barem dvije godine.

Ngolo Kante i Marcelo Brozović Nije dugo trajalo: Slijedi li masovni bijeg nogometaša iz Saudijske Arabije? divider

Navodno je za svoju slobodu od Saudijaca isplatio natrag kompenzaciju od oko osam milijuna eura, samo kako bi se vratio kući. Sličnog je stava i nekadašnji njegov suigrač Roberto Firmino, koji ne želi ostati u Al Ahliju ni za 20 milijuna eura godišnje. 

Također, isto je najavio i Karim Benzema, kaže kako je otvoren za povratak u Europu u siječnju, a kao najozbiljniji kandidat spominje se Arsenal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider