Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žrtva Pepovog remonta

Bilić skuplja Guardioline otpisane igrače: Stiže drugo pojačanje iz Cityja

Bilić je dobio drugo ovoljetno pojačanje, a opet se radi o žrtvi Guardioline vizije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola pokrenuo je veliki remont u Manchester Cityju koji traje praktički od trenutka kada je katalonski trener potpisao s engleskim klubom. Guardiola planira dati Cityju potpuno novo ruho, a u njegovoj viziji nema mjesta za mnoge igrače koji već godinama brane boje Cityja.

Njegova je vjerojatno najpoznatija žrtva Joe Hart, dugogodišnji vratar koji se nije uklapao u Pepov stil igre i koji je od prvog ekspresno postao treći vratar. On se vratio s posudbe u Torinu, a njegova budućnost bila je neizvjesna: Hart je nakon povratka sam priznao da nema ponuda i da ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Neizvjesnost je prekinuo West Ham Slavena Bilića. Prema pisanju engleskih medija, Hart će obaviti liječnički pregled i potpisati za londonski klub. Engleska reprezentativna jedinica dolazi na jednogodišnju posudbu; City će pokriti dio plaće, a ugovor uključuje i opciju kupovine. Hart ima ugovor sa Cityjem do 2019., ali Guardiola je otpisao mogućnost njegova povratka na Etihad.

Hartu je trebao klub u kojem će dobiti dovoljno minuta da bi ostao na radaru engleskog izbornika Garetha Southgatea koji priprema momčad za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. 

Ovo je već drugo pojačane West Hama iz redova Građana. Prvi je stigao Pablo Zabaleta, igrač kojem je istekao ugovor a koji nije bio u planovima Pepa Guardiole. Na njegovo mjesto došao je Kyle Walker iz Tottenhama za čak 57 milijuna eura.

Ovo su zasad jedina pojačanja West Hama. Od poznatijih imena otišli su Alvaro Arbeloa koji se umirovio, Enner Valencia koji je postao novi igrač meksičkog Tigresa i norveški veznjak Havard Nordtveit koji je za 6,7 milijuna eura prešao u Hoffenheim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider