Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
propustio 100. pobjedu

Löw "isfurao" Čačića, pa objasnio zašto po prvi put nije radio zamjene!

Joachim Löw objasnio je zašto po prvi puta otkako je izbornik nije iskoristio nijednu zamjenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka nogometna reprezentacija nije uspjela ostvariti 100. pobjedu pod vodstvom Joachima Löwa u četvrtak navečer, nakon što je odigrala 1:1 s Čileom u sklopu 2. kola skupine B Kupa konfederacija. Löw je mogao postati prvi trener u povijesti njemačkog nogometa sa 100 pobjeda na svom kontu, no na taj će jubilej morati pričekati barem do nedjelje i utakmice s Kamerunom.

Ono što je osim pogodaka obilježilo susret je upravo izbornik Löw, koji je odlučio po prvi puta u 11 godina koliko je na klupi Elfa ne napraviti nijednu izmjenu tijekom svih 90 minuta. Da smo u bilo kojoj drugoj državi to možda i ne bi bilo čudno, no s obzirom da se Hrvati često bune i prigovaraju hrvatskom izborniku Anti Čačiću da prekasno ili uopće ne koristi zamjene, ovo postaje itekako vijest.

Löw je nakon utakmice i objasnio zašto je po prvi puta u svom mandatu ostavio cijelu rezervnu klubu netaknutom.

"Momčad je igrala jako dobro i nisam osjećao da je itko od igrača pao u tempu. U drugom poluvremenu Čile nije stvorio nijednu priliku, tako da nisam imao potrebu ikoga vaditi iz igre", objasnio je Löw.

Zanimljivo, u prvoj utakmici protiv Australije njemački je izbornik iskoristio sve svoje dozvoljene zamjene. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ih i koliko napraviti u posljednjoj utakmici u skupini, svojoj 149. na klupi Njemačke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider