Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVJETSKI PRVAK S NJEMAČKOM

Nekad ponajbolji stoper svijeta potpisao za klub sa začelja Serie A

Jerome Boateng će do kraja ove sezone igrati za Salernitanu, kojoj će pokušati pomoći izboriti ostanak u Serie A.

Sami Khedira, Lukas Podolski i Jerome Boateng (Foto: Profimedia)

Iako je posljednjih sedam mjeseci bio bez kluba, nakon što je raskinuo ugovor sa francuskim Lyonom, Jerome Boateng ipak je pronašao klub gdje će nastaviti karijeru.

Bivši svjetski prvak s njemačkog te svojevremeno ponajbolji stoper svijeta kao član Bayerna, do kraja sezone igrat će za talijansku Salernitanu.

Dugo bez ozbiljnog nogometa, no ipak je našao angažman

Nažalost, ovaj 35-godišnjak jedan je od onih koji je doživio igrački pad puno ranije nego što se očekuje pa već neko vrijeme ne pruža partije niti blizu onima kakve je pružao kad se govorilo da Bayern za njega odbija ponude koje bi ga učinile najskupljim stoperom svih vremena.

U studenom ga se čak povezivalo s povratkom u Bayern, no to je propalo i činilo se kako bi Jerome mogao čak i završiti karijeru, ali to se neće dogoditi.

Pokušat će pomoći posljednjoj momčadi Serie A u dolasku do boljih rezultata te ostanka u ligi, koji joj je trenutno udaljen šest bodova.

Boateng je prošle sezone odigrao tek osam utakmica za Lyon pa je pitanje u kakvoj će formi zapravo doći. Posljednji put je cijelu utakmicu odigrao još u listopadu 2022. godine.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider