Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RASPAD BIVŠEG PRVAKA

Jedno ime posebno se ističe među slobodnim nogometašima, prošla dva ljeta nudile su se velike cifre

Jedan od onih koji će sigurno napustiti Leicester City je belgijski veznjak Youri Tielemans.

Youri Tielemans i James Maddison (Foto: Profimedia)

Šokantno ispadanje iz Premier lige morat će značiti jedan novi početak za Leicester City, momčad koja si to prema kvaliteti kadra nikako nije smjela dozvoliti.

U sezonu su ušli kao deseta najvrjednija momčad lige po Transfermarktu, s nekoliko izuzetno jakih eksponata u svom rosteru. Za neke od njih početkom sezone odbili su izdašne ponude.

Raspada se na papiru sjajna momčad

No, sad je sigurno kako igrači poput Jamesa Maddisona, Harveya Barnesa ili Papyja Mendyja neće igrati Championship. Leicester će ih svakako prodati i pokušati na njima zaraditi cifru kojom bi krenuli u rekonstrukciju. 

No, bez jednog od njih ostat će besplatno, nakon što su za njega odbijali bogate ponude. Radi se o Youriju Tielemansu, 26-godišnjem belgijskom veznjaku koji je doveden 2019. iz Monaca za 45 milijuna eura. Njegov ugovor je istekao.

Prošlog je ljeta bio velika želja Arsenala, no oni su promijenili svoj stav prema njemu. Srećom po njega, zainteresiranih ima dovoljno.

Tielemans je svakako igrač koji će, želi li, ostati u Premier ligi, a u svojim bi ga redovima volio vidjeti veliki broj klubova. U prvi plan ipak ulaze oni koji će Englesku iduće sezone predstavljati u Europi. Liverpool koji će igrati Europsku ligu te Aston Villa, koja je u završnici izborila Konferencijsku.

Što se tiče Leicestera, njima je prije svega potrebna velika analiza kako su u dvije sezone, od borbe za Ligu prvaka, završili ispod crte spasa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider