Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno iskren

Nevjerojatan uvid u svlačionicu ManUtd-a i jedini put kad je Ferguson poludio od sreće: ''Nisam bio čovjek''

Sir Alex Ferguson bio je toliko naviknut na pobjeđivanje s Manchester Unitedom da je samo jednom poludio od radosti u vrijeme dok je Patrice Evra bio u klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši francuski reprezentativac Patrice Evra proveo je osam uspješnih godina u Manchester Unitedu nakon što je 2006. stigao iz Monaca te osvojio brojne trofeje za vrijeme svog boravka na Old Traffordu.

Evra je redovito započinjao u prvih 11 kod Alexa Fergusona, koji ga je jednom opisao kao jednog od najboljih lijevih bekova u Europi. A 38-godišnjak je u nedavnom podcastu opisao nevjerojatan mentalitet bivšeg menadžera Uniteda, opisujući kako je Fergie samo jednom poludio od sreće, nakon finala Lige prvaka 2008. godine.

''Uvijek kažem da me Deschamps naučio da je važno pobjeđivati, ali Ferguson me naučio da je pobjeda normalna stvar'', rekao je Evra u službenom podcastu Manchester Uniteda.

''Sjećam se nakon velikih pobjeda protiv Liverpoola da je samo znao doći i reći: 'Vrlo dobro, sine.' Nikada nije vrištao, osim kada smo pobijedili u finalu Lige prvaka. Osvajanje lige bilo je samo nešto normalno'', dodao je Francuz.

gol expired Brat ga "cinkao": Nogometna zvijezda u karanteni puši, igra poker... divider

Evra je dalje opisao kako je izgledalo kad je prvi put osvojio Premierligu u sezoni 2006./2007.

''Bio sam kao dijete. Sjećam se da sam bio u kući Mikäela Silvestrea i gledali smo utakmicu. Mislim da je igrao Chelsea. Ako izgubi, mi smo sigurno prvi. Mislim da su izgubili i mi smo postali prvaci i ja počinjem skakati. Mikäel me pogleda misleći: 'Što on radi?' Jer je osvojio već četvrto prvenstvo. Ja sam vrištao od sreće, a on je rekao da se smirim'', objasnio je bivši igrač ManUtd-a.

''Bit ću iskren, kad počnete osvajati treći, četvrti i peti naslov, slavite, ali ne na isti način. Slavite zbog kamera i sličnih stvari, ali to nije isto. Ferguson nas je naučio da budemo poput robota. Mislim da nisam bio čovjek kad sam igrao za Manchester United. Kad smo pobjeđivali utakmice i kad sam radio nešto dobro, nisam bio zadovoljan. Za mene je to bilo nešto normalno'', zaključio je Evra.

gol expired Ugledni Rai Sport tvrdi: Inter daje Brozovića Manchester Unitedu za Conteovog miljenika divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider