Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TEŠKA KRIZA

Tri podatka o utakmici protiv Galatasaraya otkrili koliko dno je dotaknuo Ten Hagov Manchester United

Galatasaray do ovog tjedna u preko stotinu godina svog postojanja nije slavio na engleskom tlu. No, zato je tu Manchester United.

Icardi protiv Manchester Uniteda (Foto: Afp)

Velika kriza rezultata je u Manchester Unitedu. U Premier ligi imaju tri pobjede i četiri poraza u sedam susreta, s tim da je i to moglo biti gore (nedosuđeni kazneni udarac za Wolvese), dok su u Ligi prvaka startali porazom od Bayerna 4:3.

U igru za prolazak skupine trebali su ući ovotjednim domaćim susretom protiv Galatasaraya. United je u toj utakmici dvaput vodio, da bi gosti oba puta za nekoliko minuta izjednačili, a onda su u samoj završnici došli do pobjede.

Prvenstvo već izgubljeno, drugi krug Lige prvaka sve dalje

Tako je borba za ligaški naslov već izgubljena, dok za povratak u borbu za Ligu prvaka treba neka pozitivna serija, osim ako Ligu prvaka osvoje. No, već su sam prolazak skupine kompromitirali ovim porazom od turske momčadi, koja je u prvom kolu kod kuće odigrala bez pobjednika protiv FC Cobenhavna. 

Da bi sve zvučalo još ružnije, vrijedi napomenuti kako je ovo prva pobjeda Galatasaya na engleskom tlu u 117 godina postojanja ovog kluba, redovnog sudionika europskih natjecanja i bivšeg pobjednika Kupa UEFA.

Također, Manchester United nikad nije izgubio dvije utakmice otvaranja grupne faze Lige prvaka zaredom, sve do Ten Haga niti je primio tri pogotka u dvije utakmice Lige prvaka zaredom još od 1978. godine.

Stolica Ten Haga zasad je još uvijek sigurna, no uistinu ne znamo dokad. Jer, osim rezultata, klub nema niti igru, trener se svađa s nekim igračima, a niti atmosfera na terenu ne izgleda najbolje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider