Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ozbiljno ozlijedio zvijezdu liverpoola

Kontroverzna odluka o kojoj se priča: Zbog novih pravila izbjegao crveni, ali sudac je ipak pogriješio?

Što kažu pravila o brutalnom startu koji je obilježio nogometnu subotu?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradski derbi Liverpoola i Evertona obilježile su sporne odluke sudaca i upotrebe VAR-a.

Liverpool je zabio za 3:2 u sudačkoj nadoknadi, ali taj je gol poništio VAR jer je Sadio Mane ranije navodno bio u zaleđu. Na snimci je doista teško vidjeti kako su suci njegovu poziciju prosudili kao zaleđe. Iz Liverpoola su zatražili uvid u korištenje VAR-a na utakmici u kojoj su ostali bez pobjede, ali i bez važnog igrača.

Radi se o situaciji iz prvog poluvremena kada je Jordan Pickford krvnički uletio u Virgila Van Dijka i, po prvim prognozama, izbacio ga s terena na sedam mjeseci.

Pickford se provukao bez ikakve kazne jer je ranije dosuđeno zaleđe. Na snimci se također činilo da zaleđa nije bilo, ali vratar Evertona provukao se zbog novog pravila.

gol expired U posljednjim sekundama runde ispisala povijest, a pritom se poslužila Miočićevom provjerenom taktikom divider

Od ove sezone po engleskim pravilima gleda se gdje je u trenutku upućivanja lopte gornji dio ruke, a ne rame kao prošle sezone. Po prošlosezonskim pravilima, zaleđa ne bi bilo, Liverpool bi dobio penal, a Pickford crveni karton.

Međutim, čini se da je Pickford svejedno mogao zaraditi isključenje. Kako pišu engleski analitičari, po pravilima je zbog opasnog starta moguće dobiti crveni karton i kada lopta službeno nije u igri.

UFC Fight Night Nakon dvije godine izbivanja iz kaveza Brian Ortega razbio Zombija i dobio novu priliku uzeti pojas prvaka divider

Jedan način za dobiti crveni karton je nasilno ponašanje, ali to se odnosi na incidente kada lopta nije u blizini. Ovdje je bila, pa je odluka o crvenom ovisila o subjektivnom dojmu VAR suca Davida Cootea.

On, prema pisanju engleskih medija, nije ni pomnije pogledao taj start zbog analize zaleđa, smatrajući da je Pickford imao namjeru doći do lopte.

Međutim, mnogi u Engleskoj smatraju da je to svejedno trebao biti crveni karton. Velike polemike su u tijeku...

Pobjeda Jimmyja Crutea nokautom

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider