Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koštali bi identično

Je li Dinamo trebao uzeti Pjacu ili je pogodio s Vidovićem? "Rijeka je bolji klub za Markov povratak"

Dinamo je mogao dobiti Marka Pjacu za iznos koji godišnje plaća za Gabriela Vidovića, je li ga trebao uzeti ili su dobro izabrali?

Marko Pjaca (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

Navijači Dinama zadovoljno trljaju ruke nakon proteklog vikenda, najveći rival kiksao je u Gorici i dao Modrima priliku za povratak na vrh Supersport HNL-a. Međutim, dobar dio plavog puka i dalje razbija glavu pitanjem - jesu li Modri trebali vratiti Pjacu ili je Vidović prava stvar?

Gabriel Vidović, pojačanje iz Bayerna, predstavio im se u subotu u poslijepodnevnom terminu golom i još nekoliko sjajnih poteza protiv Slaven Belupa najavivši blistavu budućnost u plavom dresu. Priče o tome je li Marko Pjaca trebao završiti u plavom dresu pospremio je u naizgled u ladicu. Samo da bi uvečer Pjaca s dva sjajna gola odlučio derbi kola Rijeke i Osijeka i ponovo ju otvorio.

Marko Pjaca, Buffon i Alen Halilović Povratak otpisanih i buđenje Buffonove Zlatne lopte divider

Najbolji rasplet za sve

Nenad Gračan, bivši riječki nogometaš i nekadašnji trener Dinama te aktualni izbornik ženske reprezentacije skloniji je ovoj struji koja se slaže kako je ovo bio dobar rasplet – za obojicu.

"Bio sam na utakmici Rijeke pa sam gledao Marka uživo i drago mi je da se vraća na takav način. Izabrao je dobru sredinu i dobru momčad, koja nema veliki pritisak, ali je jako dobra. Mislim da imaju puno toga za reći u nastavku prvenstva. Drago mi je za ta dva gola, nastavi li ovako, izbornik Dalić će to primijetiti. Imao je puno peha u svojoj karijeri, međutim očekujem da će se u Rijeci vratiti kako treba", započeo je Nenad Gračan za gol.hr pa komentirao i Vidovića:

Marko Pjaca i Lindon Selahi VIDEO Pjaca zabio dva sjajna gola pa oduševio fair-play potezom divider

"Odličan debi, jasno je odmah da je jako dobar igrač i to će biti dobro za budućnost našeg nogometa, ali i za samu kvalitetu lige."

Najbitnije je da se Pjaca vrati u formu

Dugo se pričalo o Pjacinu mogućem povratku u domaći dres poslije godina traženja po raznim posudbama. Išao je diljem Europe, posljednjih godina uglavnom bio blizu na Čizmi, ali njegova prevelika primanja bila su kamen spoticanja u pregovorima oko povratka u Dinamo.

Marko Pjaca Presretni Pjaca nakon bajkovitog povratka u HNL: "Skoro pa savršena utakmica za mene" divider

Ovo ljeto bilo je nekako najzrelije, konačno mu je istekao taj nesretni ugovor s Juventusom, koji mu je osigurao egzistenciju, ali blokirao razvoj karijere. Dinamov igrač na toj poziciji, Luka Ivanušec bio je na prodaju, međutim nitko iz Modre garniture nije povukao okidač. Prema nekim informacijama koštao bi Dinamo ove godine oko pola milijuna eura, a rizika se na koncu uhvatio šef Rijeke Damir Mišković i već u njegovu drugom nastupu dobio igrača koji rješava derbije.

"Pjaca kad je zdrav je pojačanje bilo kojoj momčadi u HNL-u. Mogao bi igrati i tamo odakle je otišao kad je ovakav, ali sad je najbitnije vratiti ga u formu. Ovdje nema pritiska očekivanja koji bi ga na koncu mogao usporiti", kaže naš sugovornik.

Dinamo je poveo protiv Slavena Dinamo rutinski pobijedio Slaven: Vidović zabio prvijenac, Ademi dobio ovacije divider

Koštali bi Modre isto

Dinamo je otišao u Vidovićevu smjeru i dogovorio ga po sličnim uvjetima po kojima su mogli dovesti Pjacu, pola milijuna eura godišnje za posudbu. Po završetku sezone Modri će imati opciju otkupa njegova ugovora za 4.000.000 eura. Ako tu opciju aktiviraju, Vidović će automatski postati igrač Dinama, dok će Bayern zadržati pravo da ga u budućnosti kupi, tako što će u ugovor biti ugrađena tzv. povratna klauzula koja iznosi 11.000.000 eura.

"Sigurno se radi o kvalitetnom igraču, to je također dobar izbor za Dinamo jer je mlad. Sad koliko je koštao, to je manje bitno. Dolazi iz Bayerna, to samo po sebi više govori, on je zalog za budućnost i sigurno će se dizati kako vrijeme bude odmicalo."

Vidović je u modrom dresu debitirao prošli vikend protiv Slaven Belupa i u pobjedu 3:0 ugradio sjajan gol, a prije njega imao je još jedan majstorski potez kad je prošao dvojicu braniča i prijetio golmanu iskosa.

Gabriel Vidović Novo pojačanje Dinama: Odbio Njemačku i zbog oca krenuo trenirati nogomet divider

Sumnja koja je s njim stigla bila je kako će se ponašati na toj poziciji lijevog krila, ipak najviše može dati kao špica i polušpica, a to ofenzivno krilo usavršavao je lani na posudbi u Vitesseu. U Dinamu će naslijediti dakle Ivanušeca, odnosno Mislava Oršića prije njega, na prvi pogled donosi nešto od obojice, ali je nekako bliži aktualnom napadaču Trabzona.

"Oršić je bio igrač koji je bio dosta okomet, fizički spreman i discipliniran. Imao je lijevi i desni dribling, teško ga je uspoređivati, ali Vidović ima sličnu igru jedan na jedan, trebao bi jako dobro odgovarati Dinamovoj igri."

Pjaca Dinamova prošlost, Vidović budućnost

Pjaca je dio Dinamove prošlosti, a Vidović će biti dio njegove budućnost, čini se, pa ako ništa drugo po tom ključu više odgovara filozofiji Modrih. On je još projekt, za njega se tek postavlja plan i on ga tek treba realizirati.

S druge strane, Pjacino dovođenje je nešto novo za Rijeku, uglavnom su na Kvarneru stasali mladi igrači kojima je jedna od stanica prema inozemstvu često znao biti i Zagreb, no ovaj put stigao je gotov igrač, koji je jako dobro poznat na ovim prostorima i teško će Miškoviću i društvu donijeti kakvu zaradu. Neki smatraju kako bi mogao zauzeti mjesto Fruku, Jankoviću ili pak Ivanoviću i odnijeti im minute na travnjaku, ali to ne mora biti tako strašno.

"Rijeka kod Sopića ima dobru ravnotežu u momčadi i mislim da će tu ravnotežu u momčadi dobro iskoristiti ove sezone. Janković je sad igrao u sredini i to mu je čak i prirodnija pozicija, nego ona na lijevoj strani. Neće tu biti problema", rekao je Gračan.

Je li Dinamo trebao vratiti Marka Pjacu

Ukupno glasova:

Da je otišao u Dinamo, Pjaca bi se vjerojatno ubacio na lijevu stranu napada, gdje sad igra Vidović i na njegovoj suradnji s Martinom Baturinom bazirao bi se dobar dio kreacije Modrih napada, no Baturina je ovako dobio suigrača iz mlade reprezentacije kraj sebe u klubu i to poslije njihovih uvodnih zajedničkih 90 minuta klupskog nogometa izgleda dosta dobro.

"Vesele što ti mladi igrači postaju nositelji igre jakih klubova u HNL-u, karakterom si dobro pašu, imaju dobru disciplinu i kompletni su igrači. Vidović je prošao tu njemačku školu, ali sjajno govori naš jezik, to će znatno olakšati prilagodbu i njegovu komunikaciju s ostatkom momčadi. Lijepo je što su roditelji inzistirali da uči materinji jezik u Njemačkoj jer će mu to pomoći da shvati ovdašnji mentalitet", podvukao je Gračan.

Odgovor na pitanje je li Marko Pjaca trebao završiti u Dinamu ili je Gabriel Vidović trenutačno bolja opcija za Modre dat će preciznije kraj sezone kad pogledamo tko će biti u momčadi HNL-a na toj poziciji, a dotad nam u komentare na društvenim mrežama pišite - tko je po vašem mišljenju napravio bolji posao: Pjaca ili Vidović, Rijeka ili Dinamo?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider