Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbolji meksički strijelac

Biliću stigao "ubojica dječjeg lica": Chicharito tri godine 'čekićar'!

Nakon vratara, braniča i veznjaka Slaven Bilić u West Ham je doveo i sjajnog napadača – Javiera Hernandeza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meksički nogometni reprezentativac Javier Hernandez, poznatiji kao Chicharito, potpisao je ugovor s West Hamom čiji je menadžer naš Slaven Bilić. Nakon što su čelnici Bayera i West Hama postigli dogovor o cijeni, Meksikanac je uspješno prošao liječnički pregled i stavio potpis na trogodišnji ugovor. West Ham je za meksičkog napadača platio 18 milijuna eura odštete.

Hernandez je već igrao u Premier ligi. Od 2010. do 2015. bio je član Manchester Uniteda, uz jednu sezonu provedenu na posudbi u Real Madridu. U kolovozu 2015. preselio je u Bayer i u dresu 'apotekara' upisao je 76 nastupa i 39 golova. Za Manchester United zabio je 59 golova u 157 nastupa, dok je u dresu Real Madrida u 33 nastupa zabio devet golova.

Hernandez je najbolji strijelac u povijesti meksičke reprezentacije sa 48 golova.

West Ham je zasad doveo tri pojačanja, od kojih su dva stigla iz Manchester Cityja. Pablo Zabaleta potpisao je nakon što mu je istekao ugovor, dok je Joe Hart, vratar koji je u nemilosti Pepa Guardiole, stigao na posudbu. Treći igrač koji je pojačao redove 'čekićara' jest Marko Arnautović, krilni igrač koji je pristigao iz redova Stoke Cityja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider