Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OPAKO IH BOCNUO

Carragher se obratio Barceloni, Realu i ostalima: "Premier liga je Superliga i to vam je teško prihvatiti"

Legenda Liverpoola i Premier lige, a danas cijenjeni analitičar, iznio je svoj zanimljiv stav o Superligi.

Jamie Carragher (Foto: Afp)

Posljednjih dana ponovno se aktualizirala ideja nogometna europske klupske Superlige, koju njeni inicijatori pokušavaju provesti u djelo na kakav god način mogu.

Jedan od problema tog natjecanja bilo bi navesti engleske klubove na sudjelovanje, budući da se čini kako njima trenutni format, u kojem igraju Premier ligu te europska natjecanja, u potpunosti odgovara.

Superliga bez engleskih klubova?

S tim se slaže i Jamie Carragher, nekad veliki igrač, a danas analitičar Sky Sportsa. On je za spomenutu sportsku mrežu prokomentirao ideju Superlige, za koju ne vjeruje da je zapravo ostvariva.

gol expired Nova vizija i potpuni zaokret Superlige: 80 klubova, nema povlaštenih i igranje nacionalnih liga divider

"Sve se svodi na to da je Premier liga zapravo Superliga. To je ono što Barcelona, Real Madrid, Milan, Juventus i drugi ne mogu prihvatiti. Nije im jasno kako neki od najvećih klubova Europe zarađuju koliko klub iz sredine Premier lige.

Pogledajte samo koliko su engleski klubovi potrošili na odštete u siječnju, a koliko svi ostali. Razlika je dan i noć, a oni žele dio toga. Mislim kako bi naši klubovi zapravo napravili veliku štetu da napuste Premier ligu s ciljem da igraju Superligu. Zbog toga mislim da će trebati proći dosta vremena prije nego se naši klubovi uključe u tako nešto.

Po mom mišljenju, bez engleskih klubova nema niti Superlige", rekao je Carragher za Sky Sports.

Real i Barcelona sve manje gledani

Englezi su prvi odbacili prvobitnu ideju klubova predvođenih Real Madridom i njihovim predsjednikom Florentinom Perezom, koji je zapravo glavni inicijator same ideje.

To ne treba čuditi. Real i Barcelona posljednjih sezona van El Clasica čestp imaju manju globalnu gledanost od prosječne utakmice vodećih klubova Premier lige. Automatski time postoji mogućnost pada prihoda od sponzora i zbog toga traže priliku svakog tjedna igrati protiv velikih klubova.

Talijanima je gledanost u padu već neko vrijeme, no to ne čudi, gledajući kakav je period Serie A u posljednjih desetak godina prošla.

S druge strane, zašto su fanovima Wolverhampton, Brighton, Brentford ili Leeds zanimljiviji nego Real Sociedad, Elche, Sassuolo ili Genoa, trebali bi se zapitati članovi La Lige i Seria A između sebe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider