Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
transfer "iz ničega"

Spektakularan transfer Bayerna: Stiglo veliko pojačanje iz Reala!

Minhenski Bayern potvrdio je na profilima svojih društvenih mreža da je novi igrač kluba postao otpisani igrač Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolumbijac James Rodriguez novi je igrač minhenskog Bayerna! Vijest je na svojoj stranici potvrdio i bavarski klub. Krilni igrač dolazi u Bayern na dvogodišnju posudbu, s pravom prvokupa.

"James Rodriguez bio je velika želja našeg trenera, zato jer su vrlo uspješno već surađivali zajedno", rekao je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

"Oduševljeni smo što smo uspjeli ostvariti ovaj transfer. Dovođenje Jamesa Rodrigueza je bila najveća želja našega trenera Carla Ancelottija u ovom prijelaznom oku s obzirom na uspješnu suradnju koju su imali u Madridu. Radi se o svestranom igraču koji sam može biti strijelac, ali zna i namjestiti šanse suigračima. Nema sumnje kako će povećati kvalitetu naše momčadi", rekao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Već se tjednima spekulira da je James najbliži Manchester Unitedu i PSG-u, no jučer smo pisali kako su kolumbijski mediji otkrili da je zapravo najozbiljniji kupac Bayern. Bavarski je klub prvi poslao konkretnu ponudu Realu, koja je bila na razini njegovih očekivanja. Nije se očekivao tako brz dogovor, ali očito je da se posao priprema u velikoj tajnosti.

Konačna cifra misterij

Carlo Ancelotti veliki je obožavatelj kolumbijskog reprezentativca. Talijanski stručnjak trenirao je Jamesa dok je vodio Real i dobro ga poznaje. James je pod Ancelottijem imao vrlo dobru minutažu, nastupio je u 46 utakmica i postigao 17 golova te upisao 18 asistencija. Nakon što je Ancelotti morao otići iz Reala, Jamesova se pozicija poljuljala, učinak mu je drastično pao i ispao je iz prve momčadi.

James je stigao u Real iz Monaca nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, uz odštetu od oko 80 milijuna eura. Predsjednik Reala Florentino Perez želi povratiti taj novac ili barem dobiti približnu svotu. Zimus se pretpostavljalo da su mu male šanse, no ljeto je donijelo povećani interes za Kolumbijcem i Perez ima mogućnost licitacije.

Informacije o visini transfera variraju od izvora do izvora. Madridska Marca piše da bi konačna cifra mogla dosegnuti 60 milijuna eura, dok As piše da se radi o 45 milijuna eura. Neke agencije javljaju da je u pitanju još niži iznos, u što je teško povjerovati, jer teško da bi Real prodao Jamesa za manje od 40 milijuna.

James će ugovor s Bayernom potpisati do kraja utorka, nakon što uspješno odradi liječnički pregled. Kolumbijac je bio velika želja Chelseaja, Manchester Uniteda i PSG-a, no Bayern je bio najbrži i najkonkretniji s ponudom.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider