Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STALE SU POBJEDE

S njegovom ozljedom počeo je Tottenhamov pad, a sad je otkrio još loših vijesti

Od izlaska Jamesa Maddisona iz igre protiv Chelseaja Tottenham je uzeo tek bod u četiri susreta.

James Maddison (Foto: Profimedia)

Fantastična prva četvrtina sezone bila je iza Tottenhama. Momčad Angea Postecogloua držala je čelo Premier lige nakon deset kola, australski trener dvaput zaredom uzeo je nagradu za menaždera mjeseca i sve je izgledalo sjajno.

Činilo se da Spursi ponovno imaju momčad i momentum za borbu s najboljima, a onda se na utakmici protiv Chelseaja dogodilo nešto u tom trenutku najgore za njih.

Tek kad ga nije bilo, vidjelo se koliko im znači

Na poluvremenu je igru morao napustiti James Maddison, njihova desetka, igrač koji se pokazao kao fantastično pojačanje. 

Bilo je u tim trenucima 1:1, a Tottenham je na kraju vrlo kaotičnu utakmicu završio s dva igrača manje i s porazom 1:4.

No ono najgore tek je uslijedilo. Bez Maddisona su doživjeli dva poraza u nizu, u gostima kod Wolvesa i kod kuće od Aston Ville te su uzeli iznenađujući bod na gostovanju kod Manchester Cityja proteklog vikenda.

Čekat će ga dulje nego što su očekivali

Gledajući da su u prvih deset kola uzeli 26 od mogućih 30 bodova, jasno je koliko Maddison nedostaje momčadi. 

James Maddison statistika James Maddison statistika (Foto: Sofascore)

A čini se da će im nedostajati nešto dulje nego što se u početku mislilo, kad su prognoze za njegov povratak navodile početak iduće godine.

"Ovo je najdulja ozljeda koju sam imao u karijeri. Nikad nisam izostajao tri mjeseca. Znaš kako je biti ozlijeđen, svaki dan je težak, posebno u ovom klubu, gdje iz sobe za fizikalnu terapiju imaš ogroman pogled prema terenima za trening. I onda svaki dan gledam kako se momci pripremaju za utakmice koje slijede", rekao je Maddison u razgovoru s bivšim vratarom Benom Fosterom.

Dodao je kako je vjerojatno da se još puna dva mjeseca neće moći vratiti na teren, što nikako nije dobra vijest za momčad jer alternativa za ono što on donosi na terenu jednostavno ne postoji.

Tottenhamu u idućih pet dana slijede domaći susreti protiv West Hama i Newcastlea. To je svakako nešto gdje će se puno toga pokazati i zapravo potvrditi gdje Tottenham ove sezone može vidjeti svoje mjesto i priliku. Barem dok se Maddison, dokazano glavni igrač momčadi, napokon ne vrati na teren.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider