Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi čovjek hajduka

Jakobušić: "Neću dati ostavku, a ovo je sezona u kojoj Hajduk treba osvojiti naslov"

Luka Jakobušić predstavio je novog trenera i komentirao aktualno stanje u Hajduku.

Lukša Jakobušić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Hajduk je promijenio trenera. Nakon otkaza Ivanu Leki Hajduk je vratio Mislava Karoglana.

Karoglan je već bio trener Hajduka, no zbog privatnih je razloga morao napustiti klupu Bijelih, ali sada se vraća i spreman je za nove izazove.

Hajduk je danas organizirao presicu i predstavljanje novog trenera, a Lukša Jakobušić je imao monolog pred novinarima.

Jakobušić ne misli davati ostavku. I dalje vjeruje u naslov prvaka, a ovako on to vidi:

''Nisam mislio da ću se ponovno ovdje naći nakon predstavljanja Ivana Leke. Zahvaljujem mu na svemu što je dao i na dolasku. Ovo je bila teška odluka i za mene osobno, tako da ja to gledam kao svoj poraz, baš zbog toga mislim da je to jedina ispravna odluka.

Nikola Kalinić gleda pionire Hajduka i Dinama Šuška se o njegovu povratku u Hajduk: Potez na Instagramu dovoljno govori divider

To je suprotno od onoga što smo zagovarali, koliko smo već trenera promijenili. Moram priznati da smo kao društvo licemjerni, s jedne bismo strane kontinuitet, a s druge bismo mijenjali. Vjerujem da ima vas koji bi mijenjali sportskog direktora i mene. Dolazak Ivana Leke nije bila pogreška, dobili smo legendu i kapetana. Kao da se otpočetka nisu našli igrači i on, to ne znači da je loš trener, ali negdje smo zapeli'', započeo je Jakobušić pa nastavio:

''Nemojte misliti da je on možda mogao donijeti titulu lani, ne mislim ja to, nismo bili zreli. Ne mislim da mu je to pogreška i stali smo iza njega na kraju sezone i rekli smo da je to ova sezona. Nismo osvojili Superkup, svi znate koliko trofej znači, nije se dogodio, stali smo iza njega. Cilj je bio da igramo Europu i ne više da se borimo za prvo mjesto, treba osvojiti naslov prvaka. Tu smo godinu tako označili i ona je stigla. Na tom je putu Ivan Leko bio jaka karika, no nismo uspjeli u Europi i to je bilo bolno. Veliki dio novca nam je uzelo, mi sad možda imamo i više igrača, planirali smo igrati na tri fronte. Stali smo iza trenera, mi smo tu, drugi smo. Nismo smijenili trenera zbog rezultata, ne mislim da Ivan Leko može ovo preokrenuti i da ćemo postati prvaci s njim.

Ivan Leko Otkrivamo: Evo kad je postalo jasno da su Leki dani odbrojeni, sve je počelo sa sastankom u - Vukovaru divider

Opet smo stali iza njega i nakon debakla u Europi. Hajduk ove razine i ovog budžeta treba igrati u Europi, to je dio i moje krivice, najviše moje u ove dvije godine. Mi od lige ne zarađujemo, tek od Europe i transfera.

Nakon 18 godina mi mislimo da je ovo sezona u kojoj Hajduk treba osvojiti naslov, ništa se neće dogoditi ako ne uspijemo, bit će drugi ljudi onda. Čak nije problem rezultata, mi u petak možemo biti prvi. Nismo peti ili četvrti, ovo nije šok i zato nismo išli prema drugim trenerima. Najlakše bi mi bilo da smo ostavili Leku, mi smo ovamo dovedeni da preuzmemo odgovornost.

Zašto Mislav? On je bio jedini kandidat, nismo razgovarali s drugima. Ne mislimo da je loša ekipa ili da je Leko loš trener, samo se nije uspio složiti s ekipom.

Nema potrebe da dajem ostavku, mandat mi ionako istječe na kraju sezone i ako ne osvojimo naslov, postajem neuspješan. Pored nas i Dinamo želi, veće su šanse da budu prvi, Rijeka ima šanse, ne zaboravimo Osijek i Goricu. Nama najviše treba Europa, lakše ćemo ući kao prvaci u Europu'', završio je predsjednik Hajduka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider