Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KLJUČNA UTAKMICA PRVENSTVA

Jakirović najavio poljudski derbi i objasnio kakva je situacija s Rogom i Baturinom

Dinamo bi na Poljudu mogao imati dva (ne)očekivana pojačanja, oporavljenog Baturinu, ali i povratnika Marka Roga.

Sergej Jakirović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Ključna ligaška utakmica za Hajduk i Dinamo odigrat će se ove subote na Poljudu. Utakmica gdje bod niti jednima ne odgovara, dok bi poraz značio višestruko smanjene šanse za osvajanje titule prvaka.

Rijetko kad uistinu imamo najveći hrvatski derbi u kojemu obje momčadi jednostavno moraju težiti pobjedi te gdje niti jednima izbjegavanje poraza nije zadovoljavajuća solucija.

Obje momčadi moraju igrati na pobjedu

Ovaj veliki susret 28. kola SuperSport HNL-a najavio je Dinamov trener Sergej Jakirović na službenoj konferenciji za medije.

"Očekuje nas jako važna utakmica u kojoj se, možemo reći, lomi sezona. Ostaje još jedan krug u prvenstvenom rasporedu, zadnja četvrtina od devet utakmica plus još jedna naša koja je ranije odgođena", otvorio je Jakirović obraćanje, nastavivši:

"Moramo biti na iznimno visokoj razini kako bismo se dobro prezentirali i pokušali sve napraviti da pobijedimo. Iako smo svjesni da neće biti lako jer i Hajduk ima svoje planove i ciljeve. Mi uvijek idemo na pobjedu, imamo svoj plan kako bismo željeli ugroziti Hajduk, ali moramo paziti na dobre strane suparnika. Bit će dobra atmosfera, ali doći će i dosta naših navijača, uvijek ih se čuje."

Baturina konkurira za prvi sastav, u momčadi i Rog?

Objasnio je kako je Martin Baturina u dobrom stanju, da je trenirao i kako će biti spreman za utakmicu te da su mu preostale još dvije dvojbe. Ali, otkrio je i kako će s njima biti i Marko Rog. On se priključio treningu momčadi te bi mogao biti u konkurenciji za nastup.

"Jasno je da će Hajduk pred svojom publikom tražiti push u leđa, ali na nama je da odgovorimo maksimalno, nadam se da ćemo tu biti dobri, da ćemo se othrvati, bitno je da igramo svoju igru. Zanima me da igramo hrabro, s loptom u nogama, da riskiramo kad treba, pogotovo u završnici, da budemo puno odlučniji, okomitiji, da pucamo po golu kad imamo priliku. Događalo nam se da imamo dobar posjed, a na kraju ispadne jalov jer ne pokušavate, pogotovo u zadnjoj trećini", rekao je, dodavši nešto i o njemačkim sucima:

"Vjerujem da će se obje momčadi više usredotočiti na igru nego na uobičajeni nogometni folklor. Koliko imam informaciju, ovaj sudac ne dozvoljava apsolutno ništa, ni mahanje rukama ni prigovore niti pritisak tako da će vjerojatno biti respekt kod obiju momčadi. Bit će to, ‘ajmo reći, kao da je europska utakmica, a tu se onda puno više igra efektivno, puštaju malo čvršću igru i kartoniraju sva iščašena ponašanja."

Ovo je prvi od dva susreta Hajduka i Dinama na Poljudu unutar samo četiri dana. Odmah nakon njega će sredinom tjedna iste momčadi odigrati i polufinalnu utakmicu Kupa.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider