Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Ivica Kostelić postao prvak Mediterana u jedrenju u klasi 40

Ivica Kostelić jedrio je dvije sezone i na Atlantiku, a najbolji rezultat u prvenstvu Klase 40 mu je bilo 10. mjesto iz 2021. godine.

Ivica Kostelić (Foto: Tomislav Miletić/Pixsell)

Bivši hrvatski skijaš, a sada avanturist i jedriličar Ivica Kostelić s posadom na jedrilici ACI 40 osvojio je titulu prvaka Mediterana u klasi 40.

Kostelić je ukupni naslov osigurao stigavši drugi na regati Palermo-Monte Carlo, mediteranskom offshore klasiku koji svake godine krajem kolovoza povezuje Palermo s Monakom na ruti dugoj 500 nautičkih milja. Ove godine se regata održala po 18. put i nastupila su ukupno 44 broda, a Ivica Kostelić s brodom ACI 40, u čast 40 godina postojanja i djelovanja ACI-ja, osvojio drugo mjesto u svojoj klasi.

Stjepan Tomas Stadion u Kranjčevićevoj uklet je za Osijek: Tamo je započeo Bjeličin i Pomsov pad divider

Riječ je o čuvenoj regati koja predstavlja istinski ispit vještine, izdržljivosti i strategije, budući da plovidba od sicilijanske do monegaške prijestolnice sa sobom nosi specifične izazove, uključujući raznolike vremenske uvjete, navigacijske prepreke i brojna druga iskušenja mentalne i fizičke snage sudionika. Offshore jedrenje je plovidba vodama kada se obala u pravilu ne vidi.

Drugo mjesto na Palermo-Monte Carlo Kosteliću je donijelo i ukupnu pobjedu u klasi 40 jer je ranije s Darkom Prižmićem pobijedio na regati za dvoje Roma per Due, a bio drugi na Paprec Saint Tropez 600 i Massilia Cupu. U listopadu se vozi zadnja regata Middle Sea, no ona nema rezultatsku važnost jer je Kostelić već osigurao ukupnu pobjedu.

Klasa 40 je međunarodna jedriličarska klasa za oceansko i offshore jedrenje, s box-rule pravilom i brodovima, dizajniranim prvenstveno za dvojce. Brodovi su dužine 12 i širine 4.5 metra, a visine jarbola od 19 metara.

Ivica Kostelić je jedrio dvije sezone i na Atlantiku, a najbolji rezultat u prvenstvu Klase 40 mu je bio 10. mjesto iz 2021. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider