Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LUKA ASISTIRAO

Ivanušec i Feyenoord ispali, ali osigurali Europsku ligu, Barcelona pobjedom pustila Porto i Šahtar da se potuku za prolaz

Nogometaši Atletico Madrida i Lazia osigurali su osminu finala Lige prvake, a na korak od toga je i Barcelona.

Luka Ivanušec protiv Atletica (Foto: Afp)

Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid i Lazio su momčadi koje su u utorak osigurale plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka te sada imamo deset poznatih klubova koji će se natjecati u nokaut fazi elitnog europskog natjecanja.

Barcelona je mjesto u osmini finala osigurala pobijedivši Porto 2:1 na Olimpijskom stadionu u Barceloni. Za Porto su kobni bili Portugalci.  Pepe je doveo goste u vodstvo u 30. minuti, ali je samo dvije minute poslije Joao Cancelo izjednačio. Strijelac se u 57. minuti prometnuo u asistenta za pobjednički pogodak, a njegov je ubačaj u mrežu pospremio Joao Felix.

Barcelona je s 12 bodova na vrhu ljestvice, a Porto i Šahtar imaju po devet bodova. Te će dvije momčadi u međusobnom dvoboju u Portu odlučivati u posljednjem kolu koja će se od njih pridružiti Barceloni u osmini finala iz skupine H.

Standings provided by Sofascore

U skupini E je sve odlučeno pobjedom Atletico Madrida 3:1 na gostovanju kod Feyenoorda u Rotterdamu i trijumfom Lazija koji je u Rimu svladao Celtic s 2:-0 uz dva pogotka Cire Immobilea (82, 85).

Za Feyenoord su kobni bili njegovi igrači, jer su dva od tri pogotka gostiju zapravo bili - autogolovi. Prvo je Geertruida u 14. minuti prevario svog vratara za 1-0, da bi Gimenez u 81. minuti za konačnih 3-1 glavom svladao Bijlowa, kao da je napadač madridske momčadi. Jedini gol igrača Atletica bio je onaj za 2-0, a strijelac je bio Mario Hermoso, sjajnom reakcijom u kaznenom prostoru, kad je iz okreta uspio prebaciti domaćeg vratara.

U pogotku domaće momčadi svoju je ulogu imao i hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec koji je u igru ušao u 70. minuti, a sedam minuta poslije je nakon njegovog ubačaja iz kuta Mats Wieffer glavom svladao Jana Oblaka.

Atletico (11 bodova) i Lazio (10) će u zadnjem kolu u Madridu odlučivati o prvom i drugom mjestu, a Feyenoord (6) će svoj europski put na proljeće nastaviti u Europskoj ligi bez obzira na ishod dvoboja sa Celticom (1).

U drugoj utakmici ove skupine Young Boys je u Bernu svladao Crvenu zvezdu s 2-0 i time je švicarska momčad osigurala plasman u nokaut fazu Europske lige.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider