Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon dvosatne operacije

Ivan Perišić pušten iz bolnice: Liječnik reprezentacije otkrio hoće li biti spreman za Euro

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Ivan Perišić pušten je iz bolnice, nakon što je jučer operiran zbog prijeloma vanjskog dijela gležnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su se u prvi tren mnogi uplašili i za Perišićev nastup na Euru, liječnik hrvatske reprezentacije Zoran Bahtijarević uvjeren je da će igrač Bayerna u punom pogonu biti - za manje od dva mjeseca.

Teža ozljeda ključnog igrača nikada nije lijepa vijest, no informacije koje su danas stigle iz Münchena mogle su umiriti Zlatka Dalića. Prijelom vanjskog dijela desnog gležnja, koji je Ivan Perišić zaradio na treningu Bayerna, saniran je dvosatnom operacijom u klinici u blizini bavarske prijestolnice.

"Jučer je operiran, operacija je prošla izvrsno, slike koje su nam odmah poslali praktički u realnom vremenu pokazuju jedan bolje nego očekivani nalaz. Vrlo smo optimistični", izjavio je Zoran Bahtijarević.

Evo što taj optimizam znači u brojkama.

"Ne bude li nekakvih komplikacija daljnjih, za jedno četiri tjedna se očekuje da bi mogao početi trenirati. Kolega Müller Wolfart kaže da je on u takvom dobrom fizičkom stanju u ovom trenutku da očekuje njegov povratak i prije od očekivanih osam tjedana", rekao je liječnik hrvatske reprezentacije.

Modrić i Perišić slave pogodak u Rusiji (Foto: AFP) Perišić se javio iz bolnice i pokazao od čega je sazdan: Tvrda je to hrvatska kost divider

U ta iduća dva mjeseca njegov Bayern čeka deset utakmica, od kojih sedam prvenstvenih, jedna u Kupu te dvomeč osmine finala Lige Prvaka s Chelseajem. Teško da će i izbornik Dalić riskirati s njim u prijateljskim susretima Vatrenih krajem ožujka, osim ako se Omišanin ne vrati na teren par tjedana ranije od predviđenog - u što Bahtijarević iskreno vjeruje.

"On je već danas izišao iz bolnice, očekuje se da će se vrlo brzo vratiti nekom obliku - neće sad doma ležati i mirovati. On će cijelo vrijeme raditi, biti u tretmanu pod terapijom da što manje izgubi na ostalim mišićnim skupinama, tako da očekujem doista da će se vratiti i brže nego očekivano", poručio je Bahtijarević.

A to znači da Perišićev nastup na Euru, za koji su se mnogi na prvu prepali - nije upitan.

"Ne moramo strahovati, optimist sam s iskustvom pa ću reći da, naravno, ne bude li komplikacija, doista mislim da ne trebamo uopće imati dileme hoće li biti spreman za Euro", izjavio je liječnik reprezentacije.

No bitno je da na njega stigne i u dobroj formi, a za hvatanje iste neće imati puno vremena. Naime, vrati li se Perišić na teren za točno dva mjeseca, kada Bayern gostuje kod Borrusije Dortmund - do kraja sezone ostat će mu tek sedam prvenstvenih kola.

gol expired Bjelica nakon šoka: ''Ovo je bila nepogoda za nogomet, ali Rijeka se bolje snašla'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider