Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nike Most Wanted

Prilika života za najbolju nogometnu nadu Hrvatske

Ivan Benko pobijedio je na Nike Most Wanted natjecanju i tako dobio priliku života...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Benko, 19-godišnjak iz Zagreba pobjednik je natjecanja Nike Most Wanted, koji traži i odabire talente diljem svijeta, te je proglašen najboljom mladom nogometnom nadom u Hrvatskoj. U potrazi za najboljom mladom nogometnom nadom ovaj put sudjelovalo je preko 400 prijavljenih natjecatelja u dobi od 16 do 21 godine, no priliku da ostvari mjesto na Nike akademiji i zaigra u profesionalnoj ligi ostvariti može samo jedan. 

Sljedeći korak za mladog Ivana, koji igra na poziciji vratara, jest globalno predstavljanje u Londonu gdje će s pobjednicima iz drugih zemalja imati pristup elitnim treninzima i stručnim skautima te priliku izboriti mjesto u Nike Akademiji, u St. George's Parku domu engleske nogometne reprezentacije, ali i mogućnost profesionalnog ugovora.

Natjecanje Nike Most Wanted, organizirano u suradnji s partnerom FootballMania, obuhvaćalo je kvalifikacije u Splitu, gdje je u jednom danu sudjelovalo preko 70 natjecatelja, te Zagrebu gdje su zbog velikog interesa održana dva dana kvalifikacija.

U finalu natjecanja sudjelovalo je 68 mladih igrača koji su pokazali nevjerojatnu izvedbu unatoč kiši koja je otežavala uvjete na terenu. Na talent koji su natjecatelji pokazali nije ostao ravnodušan ni Petr Havlicek, profesionalni trener Most Wanted natjecanja komentirajući kako s takvim igračima hrvatski nogomet ima uistinu veliki potencijal.

Da je tako pokazuje i Josip Kolobarić koji je nakon pobjede na turniru Most Wanted, održanom u Zagrebu u ožujku, izborio svoje mjesto u akademiji gdje se susreće s uvjetima i sadržajima na svjetskoj razini te s najboljim programom treninga, vrhunskim nutricionistima, psiholozima i trenerima fitnessa.

U sklopu Nikeovih programa potrage, od 2010. godine preko tisuću mladih talenata pokazivalo je svoja nogometna znanja, a za njih 20 san se pretvorio u stvarnost. Tom Rogic (FC Chicago Fire) i David “Titi” Accam (Helsingborgs IF) dva su štićenika Nikeovih natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider