Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže iz Francuske

Hajduk predstavio novo pojačanje, prošle sezone igrao protiv Messija i Mbappea

Ismaël Diallo zaoštrit će konkurenciju na poziciji lijevog beka u Hajduku.

Ismaël Diallo (Foto: Afp)

Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka! Branič iz Obale bjelokosti potpisao je trogodišnji ugovor sa splitskim klubom, a stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s francuskim Ajacciom.

Prošle je sezone upisao 28 nastupa u elitnom razredu francuskog nogometa, Ligue 1, a 26-godišnji lijevi bočni nakon pet godina odlučio je promijeniti sredinu. U karijeri je još nosio dres Bastije.

Diallo četvrto pojačanje Hajduka

Ovo je četvrto pojačanje Hajduka u ljetnom prijelaznom roku, ranije su potpisali Šarlija, Dajaku i Moufi, a uskoro se očekuje potpis iskusnog veznjaka Vadisa Odjidja-Ofoea.

''Jako mi je drago što sam ovdje. Imao sam malo priliku vidjeti grad dok sam išao na liječničke preglede i stvarno je lijep. Hajduk ima prekrasan stadion, znam da je ovo klub bogate povijesti, velika ekipa koja se navikla boriti za trofeje. Upravo zato sam ovdje jer sam natjecateljskog duha. Želim se boriti i osvajati trofeje'', rekao je Afrikanac i dodao:

''Kad sam čuo za interes Hajduka, sve sam istražio na društvenim mrežama i dodatno se upoznao s veličinom kluba. Saznao sam i da je Jean Kouassi igrao ovdje pa sam ga nazvao i pitao detalje. Rekao je da je to dobar put za mene, da je ovo iznimno velik klub i da mu je dobro išlo u Hajduku. Istaknuo je kako su ljudi vrlo gostoljubljivi, kao i činjenicu da žive za nogomet. Nakon toga nije bilo potrebno dva puta razmisliti'', istaknuo je Diallo u svom prvom razgovoru za Hajduk Digital TV.

Ismaël Diallo, novi igrač Hajduka Ismaël Diallo, novi igrač Hajduka (Foto: hajduk.hr)

Reprezentativac Obale Bjelokosti

''Ismaël Diallo prošao je sve reprezentativne selekcije Obale Bjelokosti, na Olimpijskim igrama u Tokiju bio je standardan igrač startne momčadi U-23 reprezentacije, a sada je član A-reprezentacije. Profil je polivalentnog igrača kojeg možemo koristiti u različitim sustavima igre. Lijevi bek osnovna je pozicija na kojoj igra, međutim može alternativno pokriti poziciju lijevog stopera. Donosi nam dodatnu kvalitetu i drukčiji profil lijevog beka od igrača kojeg već imamo u kadru. U prethodno odigranoj sezoni imao je veliku minutažu u Ajacciu, koji je nastupao u elitnom rangu francuskog nogometa'', rekao je na predstavljanju sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider